Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου

Αρχείο Παίχτηκε από 10/02/2018 έως 17/02/2019
στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
Διάρκεια: 120’
Συγγραφέας: Άννα Ετιαρίδου
Σκηνοθέτης: Κώστα Δελακούρας
Φωτισμοί: Σάββας Σουρμελίδης
Μουσική: Σέργιος Τελλής (πρωτότυπη)
Ερμηνεύουν: Άννα Ετιαρίδου, Γιάννα Σκουλικάρη, Άννα Πλουμίδου, Ηλιάνα Νικολοπούλου, Θέτις Μητκίδου, Χαρά Καραβασιλείου και ο Κώστας Δελακούρας

Περιγραφή

«Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» της Άννας Ετιαρίδου, ένα έργο που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και τους κριτικούς και παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα για 2 επιτυχημένες σεζόν, με δύο παρατάσεις των παραστάσεων φέτος και πολλά sold out, αποχαιρετά την σκηνή του Θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής (τηλ:210210 3425637) την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 (τελευταία παράσταση).

Περισσότερα

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Έξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ’ ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς, στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο Αφεντικό, διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει.

Ώσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα, φέρνει τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το Αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και έως τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο…

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ράνια Κονδύλη
Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Μάνος Γεωργίου
Βίντεο: Πέτρος Κιοσές
Επικοινωνία: Ζηνοβία Σαπουνά

Η σελίδα της Παράστασης στο Facebook
Η σελίδα του Θεάτρου Βαφείου στο Facebook

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγκλονιστική παράσταση!!
    Υπόθεση, κείμενο, ερμηνείες, σκηνοθεσία,......όλα συνετέλεσαν για να απολαύσουμε μια εκ των καλυτέρων παραστάσεων που έχουν γίνει ως σήμερα!
    Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.