Εσωτερικές Ειδήσεις

Αρχείο Παίχτηκε από 18/03/2018 έως 13/05/2018
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 75' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Μάριου Ποντίκα
Σκηνοθέτης: Μαρία Καμάνη
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Ερμηνεύουν: Καλλιόπη Καραμάνη, Νάντια Περιστεροπούλου, Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος

Περιγραφή

Στις "Εσωτερικές Ειδήσεις" θα παρακολουθήσουμε τους ηθοποιούς να ξεδιπλώνουν στη σκηνή γεγονότα μέσα από μια καθημερινή αναζήτηση. Οι ήρωες προσπαθούν να καλύψουν το κενό που νοιώθουν μέσα από το γέλιο, την τρέλα και την αλήθειά τους. Αυτή την αλήθεια θέλουν να μοιραστούν μαζί μας.

Το θεατρικό έργο "Εσωτερικές Ειδήσεις" συνεχίζει να αποπνέει ρεαλισμό. Η γενιά του χτες και η γενιά του σήμερα μέσα σε πλαίσιο και ένα κράτος που δεν έμαθε να απαντάει. Με πυξίδα το καυστικό χιούμορ που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο συγγραφέας θα έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνική και πολιτική μας πραγματικότητα.

Τελικά, πόσο υπερήφανοι είμαστε?

Περισσότερα

 

                             Η "νεοελληνική" πραγματικότητα σε κάδρο

 "Ξεκινώντας από τα κωμικοτραγικά βιώματα ενός απάνθρωπα αποσπασματικού αγώνα για επιβίωση, φτάνω να διαπιστώσω ότι αυτό που ονομάζουμε ζωή, δεν είναι άλλο από την απομίμησή της. Μέρα με τη μέρα απομακρυνόμαστε από την ελπίδα να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο, μέρα με τη μέρα συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από κάποιο άλλο που δεν είναι το δικό μας. Παίζουμε ρόλους που, ίσως, δε μας ταιριάζουν. Αποχτάμε συνήθειες που δεν είχαμε την ψυχραιμία να κριτικάρουμε και σκέψεις που δεν είχαμε το χρόνο να φωτίσουμε. Τρέχουμε πίσω από στόχους που άλλοι μας όρισαν και θεωρούμε αναμφισβήτητα (ποιος ξέρει από πόσες και ποιες ανασφάλειες) εκείνα για τα οποία θα 'πρεπε, ίσως, να αμφιβάλουμε. Δεχόμαστε μόνο και δε ρωτάμε πια. Δεν αμφιβάλλουμε". Μάριος Ποντίκας

Τα πράγματα αλλάζουν μέσα στο χρόνο ή επαναλαμβάνονται διαγράφοντας κύκλους μέσα στην ιστορία;

Ζωές ανθρώπων που μας μιλούν μέσα από το κάδρο τους. Ένα κάδρο στραβό το οποίο δεν μετακινήθηκε ποτέ ανάμεσα στις γενιές.

Ιστορίες που φέρνουν μνήμες και γεννούν ερωτηματικά. Ποιοι ήμασταν και ποιοι είμαστε σαν κοινωνικά όντα; Τελικά κατά πόσον έχουμε προχωρήσει σαν κοινωνία;

Μουσική Επιμέλεια: Maria Panosian
Σχεδιασμός αφίσας: Ανδρέας Ζέης
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Facebook Page: https://www.facebook.com/eswterikeseidiseis/

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολουθήσαμε την παράσταση εχθές το βράδυ. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικές, το κείμενο ποιο κοντά στην εποχή που έχει γραφτεί όμως κάποια πράγματα τόσο επίκαιρα και τελικά έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Μία πολύ όμορφη παράσταση, όμως είχε διάρκεια μισή ώρα, δεν ξέρω αν πραγματικά διαρκεί τόσο ή κάτι άλλο συνέβη εχθές. Ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για την πρόσκληση.

  2. Σήμερα πέρασα τέλεια! Η πιο ωραία παράσταση που έχω δει, κωμική, γέλιο μετά δακρύων... Τη συνιστώ... Κ σε ωραία τοποθεσία! (στο θέατρο Χυτήριο, με καφετέρια κ σε εσωτερικό αλλά κ εξωτερικό χώρο!) Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προσκλήσεις!!!

  3. Η παράσταση 'Εσωτερικές Ειδήσεις' στο θέατρο χυτήριο είναι σχετικά μικρή σε διάρκεια (δεν ξεπερνά την 1 ώρα). Με σταθερό το σκηνικό που απαρτίζεται από 3 αιωρούμενα στραβά κάδρα, παρακολουθούμε μια σειρά επεισοδίων από τις ζωές καθημερινών ανθρώπων. Διάλογοι και μονόλογοι - εντός και εκτός του πλαισίου των κάδρων- παραπέμπουν σε καταστάσεις και προβληματισμούς που ενδεχομένως κάποτε να μας άγγιξαν ή εξακολουθούν να μας αφορούν. Το έργο τοποθετεί την ελληνική κοινωνία στο μικροσκόπιο, φανερώνοντας έτσι κάποιες γνώριμες πτυχές της ψυχοσύνθεσης του νεοέλληνα. Ενδιαφέρουσες οι ερμηνείες, εύστοχες σε σχέση με το πνεύμα του κειμένου. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

  4. Σύντομες αλλά πρωτότυπες και καυστικές ιστορίες της καθημερινής ζωής! Αξιόλογες ερμηνείες και σκηνοθεσία που αναδεικνύει διαφορετικούς χαρακτήρες από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ταυτόχρονα, το έργο πετυχαίνει ν΄αγγίξει τα σύγχρονα προβλήματα μιας χρησιμοθυρικής κοινωνίας και ενός κόσμου που ισοπεδώνει τα ιδανικά! Ευχαριστούμε τη Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις!

  5. Επικαιρο, αρκετα δυνατο, ρεαλιστικο κ αξιολογο εργο! Ομορφο σκηνικο, αξιολογες ερμηνειες! Ιστοριες που φερνουν μνημες&γεννουν ερωτηματα! Ευχαριστω θεατρομανια που ειχα την τιμη χαρη σ'εσας να δω κατι τοσο υπεροχο ..