Φουτούρια - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 15/07/2016 έως 15/07/2016
Συγγραφέας: Νίκος Τσιώτσος
Διασκευή: Hippo Theatre Group
Σκηνοθέτης: Hippo (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Σχετικά

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα: 20:00 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης), θα πραγματοποιηθεί η παιδική θεατρική παράσταση  «ΦΟΥΤΟΥΡΙΑ» του Νίκου Τσιώτσου από την ομάδα HIPPO.

Ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε  νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου. Η παράσταση έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία και Η.Π.Α.

Φουτουρία. Έτος 2999. Η Αυριάνα αποφασίζει ξαφνικά να σταματήσει τη δουλειά της και να βγεί έξω να χορέψει στη βροχή. Αυτό όμως ήταν απαγορευμένο στη Φουτουρία. Από κει κι έπειτα η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες και καταδιώκεται από φουτουριστικά ρομπότ σε ένα μεγάλο κυνηγητό, που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στο χρόνο...

Την  παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια) συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προώθηση της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση σε θέματα όπως η συλλογικότητα, τα προσωπικά δικαιώματα και η ελευθερία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική διασκευή: Hippo Theatre Group
Σκηνοθεσία: Hippo (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Μουσική: Ηippo – Πάρης Φράγκος
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα Hippo
Κίνηση: Hippo, Χάρης Πεχλιβανίδης

Περίπτερα:

Λεωφ. Θησέως 113 Εκάλη (Νάρκισσος)
Λεωφ Κηφισίας 353 Κηφισιά (έναντι Βενέτη)

Πλατεία Πλατάνων Κηφισιά (στην είσοδο Άλσους)

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 7€, Ειδικές ομάδες: 3 €, Προπώληση: 5€  
Προπώληση: www.viva.gr, Καταστήματα: PUBLIC, My Market, MediaMarkt, Πρατήρια Βενζίνης: ECO, BP, SHELL.