Γιέ- χσιέν: H Σταχτοπούτα από την Κίνα

Αρχείο Παίχτηκε από 04/11/2018 έως 22/04/2019
στο
Διάρκεια: 45’ (& 30’ θεατρικό παιχνίδι)
Σύλληψη: Αγγελική Φράγκου
Κείμενο: Αγγελική Φράγκου(προσαρμογή-Επιμέλεια)
Σκηνοθέτης: Αιμίλιος Αλεξανδρής
Σκηνογραφία: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Φωτισμοί: Παύλος Μαυρίδης
Κίνηση: Μάρθα Κλουκίνα
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αγγελική Φράγκου

Περιγραφή

Το Library4all, το Θέατρο Ρετρό και το Skrow.theater συναντήθηκαν και αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Αμέσως δημιουργήθηκαν εύλογα ερωτήματα! Πώς; Πότε; Πού;

Είναι πολύ απλό.

Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συνδιοργανώνουμε μια δράση με στόχο τη συγκέντρωση βιβλίων για το Library4all, την μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 7 Απριλίου στις 15.00 σας περιμένουμε στο αγαπημένο μας Skrow.theater για να παρακολουθήσουμε την παράσταση της 'Γιε-χσιέν' μας και σας καλούμε να έχετε μαζί σας ένα παραμύθι (ή όσα παραμύθια θέλετε) για να το προσφέρουμε στο Library4all.

Προσοχή: τα βιβλία που συγκεντρώνουμε είναι για παιδιά 4 έως 6 ετών. Προσφέρουμε βιβλία που θα ήμασταν και εμείς χαρούμενοι να έχουμε δικά μας. Δεν δεχόμαστε εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, σχολικά, με αυτοκόλλητα, με ήρωες κινουμένων σχεδίων, από εφημερίδες.

Ευχαριστούμε θερμά το ιδρυτικό μέλος του Library4all Ελένη Γερουλάνου για την εμπιστοσύνη της.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Περισσότερα

από το Θέατρο Ρετρό

Στη διαχρονική αυτή ιστορία, εκτός από την ευγενική Γιε-χσιεν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, θα γνωρίσουμε και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο, ανεκτίμητο παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιε-χσιεν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;

Το έργο «Γιε-χσιεν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» βασίζεται στον κινέζικο μύθο «Ye Xian» που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch'eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού.

Η παράσταση «Γιέ-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού, εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή μας πως μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί ακόμη με τα πιο απλά μέσα, προσφέροντας ένα θέαμα ευαίσθητο και ποιοτικό.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών.

Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

Φωτογράφιση: Παύλος Μαυρίδης
Διδασκαλία Κινέζικης γλώσσας: Qian Ru Xiao
Εμψύχωση δραστηριοτήτων: Φοίβη Ψευδού
Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία και νευρώδης παράσταση, με λιτή σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείες. Γράφει ότι είναι για παιδιά μέχρι οκτώ ετών, είδα όμως και παιδί δέκα ετών να την παρακολουθεί με ενδιαφέρον, επειδή δεν είναι ένα απλό παραμύθι, αλλά περιέχει και κάποια πραγματολογικά στοιχεία για τον πολιτισμό της Κίνας. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!