Γύρισε πίσω

Αρχείο Παίχτηκε από 30/09/2016 έως 29/10/2016
στο Άβατον
Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Χριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνοθέτης: Bίκυ Αδάμου
Ερμηνεύουν: Βίκυ Αδάμου, Θανάσης Ζερίτης, Χριστίνα Σαμπανίκου

Περιγραφή

Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου, μετά την επιτυχημένη τους συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν με άπλετο κέφι, χιούμορ και φαντασία το κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ «Γύρισε πίσω».

Περισσότερα

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται - Όλοι για κάποιο λόγο φεύγουν;

Βρισκόμαστε κάπου στην Αθήνα, κάπου στο μέλλον. Όλα έχουν αλλάξει. Όλα τα απίθανα σενάρια εξέλιξης έχουν συμβεί. Τίποτα δεν θυμίζει την ζωή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ούτε σε βασικά αγαθά. Η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα άγνωστο περιβάλλον, στο οποίο δύο γυναίκες με την συντροφιά ενός μυστήριου επισκέπτη καλούνται να επιβιώσουν. Σε ένα δυστοπικό μέλλον με εφόδια τις παιδικές αναμνήσεις και την μεταξύ τους σχέση ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αποδεχτούν την νέα πραγματικότητα."

Είστε έτοιμοι, λοιπόν, να «φύγουμε» από το παρόν και να γυρίσουμε πίσω;

Με σημείο Εκκίνησης, το Θέατρο Άβατον και ημέρες αναχώρησης Παρασκευή και Σάββατο, από τις 30 Σεπτεμβρίου και για 10 μόνο φευγάτες παραστάσεις.

Σημείωμα Παράστασης

Αν μια μέρα ξυπνήσεις και όλα αυτά που φοβάσαι, έχουν ήδη συμβεί, τότε δύο εκδοχές υπάρχουν: ή να μην φοβάσαι τίποτα πια ή να επινοήσεις καινούριους φόβους.

Πόσο οικείο μπορεί να γίνει ένα τρομακτικό περιβάλλον; Υπάρχουν όρια στην προσαρμοστικότητα μας; Μπορούμε ποτέ να απαλλαγούμε πραγματικά από το Παρελθόν μας ή αυτό βρίσκει πάντα τρόπους να εισχωρεί στο παρόν και να επηρεάζει το μέλλον;

Ερωτήματα που προσπαθούν να βρουν απάντηση χωρίς αυτή απαραίτητα να υπάρχει.

Δύο γυναίκες  προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δυστοπικό μέλλον, κουβαλώντας όλες τις παιδικές μνήμες που τις διαμόρφωσαν. Γυρίζοντας πίσω στην εποχή της αθωότητας επιχειρούν να φτιάξουν ένα δίχτυ ασφαλείας από τον τρομακτικό και αφιλόξενο κόσμο που πια είναι η καθημερινότητα τους.

Ένας απρόσκλητος μυστήριος επισκέπτης θα επιχειρήσει  να συμβάλει στην διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσά τους, προσφέροντας τους βοήθεια στην αποδοχή της Νέας Πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μία βοήθεια που περιπλέκει ακόμα περισσότερο  την κατάσταση κάνοντας τους τρεις ήρωες να ακροβατούν μεταξύ του Αληθινού και του Φανταστικού.

Κείμενο: Xριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζυ Βαλσαμή
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γαζής
Σκηνικά- Κοστούμια: Lazy Boy*

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ.ΜΙΑ ΚΑΛΗ,ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ 'ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ' ΚΩΜΩΔΙΑ. ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ,ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!!!!