Η 8η ημέρα

Αρχείο Παίχτηκε από 25/09/2016 έως 09/04/2017
στο Από Μηχανής
Διάρκεια: 100'
Συγγραφέας: Virgil Georghiou
Σκηνοθέτης: Ηλίας Κουνέλας
Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας

Περιγραφή

Φανταστείτε μία παράσταση, που σαν άγνωστος καλεσμένος, χτύπησε τη πόρτα σε 130 σπίτια και αφηγήθηκε την ιστορία της σε οικοδεσπότες και ξένους θεατές! Ο Virgil Georghiou αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα πατέρα του.

Περισσότερα

 

mike-rafail_-09

Βασισμένη στην «Αιώνια Ώρα» του Virgil Georghiou

Η 8η ΗΜΕΡΑ, που την προηγούμενη σεζόν έκανε ξεχωριστή εντύπωση σε ΑθήναΘεσσαλονίκη και Ζυρίχη, συνεχίζει το ταξίδι της και παράλληλα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 13.00 στο Από Μηχανής Θέατρο.

Δύο φίλοι, απόγονοι τρίτης μεταπολεμικής γενιάς, συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Άραγε τι να έγιναν οι ψυχές τους; Σώθηκαν ή όχι; Οι ίδιοι τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παραμείνουν εχθροί ή θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την μνήμη και την σωτηρία των προγόνων τους;

Το δίλημμα θα πάρει μέγεθος, όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αληθινή ιστορία ενός φτωχού ιερέα, που σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας αποφασίζει εν καιρώ πολέμου να ενταφιάσει έναν ανώνυμο νεκρό, που βρέθηκε αδέσποτος έξω από το νεκροταφείο του χωριού.

Οι δύο φίλοι (Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας), που ξεκίνησαν να διαβάζουν από κοινού την ιστορία αυτή τις έντονες ημέρες του Ελληνικού δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015, έρχονται αντιμέτωποι με την ηθική του ελέους. Με μεγάλη αμηχανία εντοπίζουν έναν κοινό τόπο για να μνημονεύουν τις ψυχές των παππούδων τους. Το πρόσωπο του άλλου.

Κείμενο: Virgil Georghiou
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα – Μαρία Πασχάλη
Εικονογραφία: Άντα Μπαραχάνου
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ραφαήλ
Εκτέλεση Παραγωγής: Έως – art 

https://www.facebook.com/H8hHMERA