Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα (ΙΙΙ)

Αρχείο Παίχτηκε από 03/10/2018 έως 25/11/2018
στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο

3η χρονιά παραστάσεων
Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθέτης: Νίκος Μαστοράκης
Σκηνογραφία: Αλέξανδρος Λαγόπουλος
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Ερμηνεύουν: Νίκος Αλεξίου, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Βίκυ Βολιώτη, Γεράσιμος Γεννατάς, Ιωάννα Μαυρέα, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Χανακούλας.
Συμμετέχει η Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη

Περιγραφή

Από τις 3 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το Θέατρο Τέχνης φέρνει ξανά στο Υπόγειο και για τρίτη συνεχή χρονιά την παράσταση, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο ”talk of the town” των τελευταίων ετών στη θεατρική Αθήνα. Η επιστροφή της “Επανένωσης της Βόρειας με τη Νότια Κορέα” του Ζοέλ Πομερά σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, είναι γεγονός. Με ανανεωμένη ομάδα ηθοποιών. 

Περισσότερα

Ο Νίκος Μαστοράκης ανεβάζει για τρίτη χρονιά στο Υπόγειο, με  ανανεωμένη ομάδα ηθοποιών, το σύγχρονο σπονδυλωτό έργο του Joël Pommerat: «La réunification des deux Corées» (Théâtre Odéon 2013).

Μικρές ιστορίες-εικόνες που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση αλλά και πολύ χιούμορ για το αδιέξοδο της αγάπης. Της αγάπης που δεν καταφέρνει να επανενώσει ποτέ πραγματικά «τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα». Της αγάπης που είναι αλληλένδετη με την απώλεια. Εραστές, σύζυγοι, οικογένειες, φίλοι… Ακόμα και όταν καταφέρνουν ν΄ αγαπηθούν, συνειδητοποιούν ότι «η αγάπη δε φτάνει ». Ίσως γιατί: «η αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη είναι μια επινόηση. Ένα παιχνίδι του μυαλού. Η αγάπη είναι ένα είδος αρρώστιας που μας κάνει να κάνουμε πράγματα τρελά, επικίνδυνα…»

Επιμέλεια Κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας