Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες

Αρχείο Παίχτηκε από 18/10/2015 έως 28/02/2016
στο 104
Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Βασισμένο στον «Κύκλο με την κιμωλία» Μπέρτολτ Μπρεχτ και στην «χαμένη κούκλα» του Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθέτης: Ακίνδυνος Γκίκας
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Μatwali Κουτουλάκη, Βάσια Λακουμέντα, Νικολάια Τριανταφύλλου, Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης, Θέμης Αμοιρίδης, Νίκος Κρίκας

Περιγραφή

Μία παράσταση με κούκλες, θέατρο, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό, για παιδιά και για μεγάλους που παραμένουν παιδιά, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, βασισμένο στον «Κύκλο με την κιμωλία» Μπέρτολτ Μπρεχτ και στην «χαμένη κούκλα» του Αλφόνσο Σάστρε. Το έργο είναι γεμάτο από πολύτιμα κοινωνικά και ηθικά νοήματα, που σκοπεύουν στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια των μικρών μας φίλων. Μία πολύχρωμη διαδραστική παράσταση, όπου τα παιδιά γίνονται μέρος αυτής, την κατευθύνουν, βοηθούν τους ήρωες να βρούνε λύσεις και φυσικά … μαθαίνουν μουσική! Για παιδιά από 3 ετών και άνω.

Περισσότερα

για 3η συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104!

"…τα πράγματα ανήκουν όχι σ' όποιον λάχει μα σ' όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα 'χει…"

Ένα πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι, η Ροζίτα, πετάει την παλιά κούκλα της στο δρόμο. Εκεί τη βρίσκει και την περιθάλπει η μικρή υπηρέτρια, Πέπα, η οποία με τη βοήθεια του Τσαγκάρη την επισκευάζει και την ξανακάνει σαν καινούργια! Όταν η μαμά της Ροζίτας τη μαλώνει, που πετάει τα παιχνίδια της, αυτή ξαναβγαίνει στο δρόμο να τη βρει. Τη βρίσκει πλέον στην κατοχή της Πέπα, η οποία όμως την έχει αγαπήσει και αρνείται να την επιστρέψει.
Τι θα γίνει στο τέλος; Ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας μας;

Στο ρόλο του αφηγητή υπάρχει μια παράξενη Μπαλονού, που ξέρει να διασκεδάζει τα παιδιά!

Στο ρόλο του υποστηρικτή της Ροζίτας εμφανίζεται ο Πορτιέρης του σπιτιού της, με χαρακτηριστικά από γνώριμες φιγούρες παιδικών ηρώων, ενώ τη λύση δίνει ένας Παλιατζής, που παίρνει το ρόλο του σοφού Σολομώντα. Το τέλος είναι απρόσμενο και το μυστήριο λύνεται… με τη βοήθεια του κοινού!

Η παράσταση έχει σκηνοθετηθεί και σκηνογραφηθεί με στόχο να ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και να παρακολουθείται στον χώρο του θεάτρου, αλλά και του σχολείου τους.

Ο Ακίνδυνος Γκίκας έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, καθώς και τα μέλη του θιάσου, έχοντας εργαστεί πάνω στο παιδικό θέατρο και έχοντας συναντήσει τόσο τις δυσκολίες του, όσο και την ευεργετική επίδραση του στους μικρούς μαθητές, δημιούργησαν αυτή την παράσταση με βασικό στόχο να προσφέρουν την πολιτιστική ποιότητα, που έχουν ανάγκη τα παιδιά στα πλαίσια της ανάπτυξης της προσωπικότητας τους.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Ζωή Κολλάτου
Πρωτότυπη Μουσική / Διδασκαλία: Χρήστος Δρούζας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κρίκας, Λουκία Μάνδαλη
Κοστούμια: Μαρία Λίναρη
Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου
Παραγωγή: Εταιρία Λόγω Τέχνης

Διανομή κατά σειρά εμφάνισης:
Μπαλονού: Κωνσταντίνα Μatwali Κουτουλάκη
Ροζίτα: Βάσια Λακουμέντα
Πέπα: Νικολάια Τριανταφύλλου
Τσαγκάρης: Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης
Παλιατζής: Θέμης Αμοιρίδης
Πορτιέρης: Νίκος Κρίκας
Σελίδα Facebook : https://www.facebook.com/ikouklapoueixeduomamades?fref=ts

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική παράσταση. Νέοι άνθρωποι γεμάτοι ζωντάνια και όρεξη να μεταδώσουν το γέλιο και την χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Τα αγόρια μου (3 στο σύνολο ) καταευχαριστήθηκαν.
    Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση!

  2. Νέοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί μάς παρασύρουν σε εναν κόσμο όπου τονίζεται η αξία της ανιδιοτέλειας.τα παιδια συμμετέχουν ενεργά στην παρασταση!μια εξαιρετική παρασταση που σέβεται το παιδι ακομα και μετα τη λήξη της .
    Θεατρομανια σε ευχαριστω πολυ !!!!!

  3. Υπέροχη παράσταση από νέους ανθρώπους με μεράκι και ζωντάνια!Μια ιστορία με βαθύ,διδακτικό νόημα!Ο μικρός μου διασκέδασε πάρα πολύ και στο σπίτι μέχρι αργά το απόγευμα προσπαθούσε να μιμηθεί στιγμές από την παράσταση.Ευχαριστούμε θεατρομάνια για την πρόσκληση!