Η Λήδα και η ορχήστρα της

Συγγραφέας: Πιπίτσα Κληροπούλου, Στέλλα Γιαννουλάκη
Σκηνοθέτης: Στέλλα Γιαννουλάκη
Χορογραφία: Στέλλα Γιαννουλάκη
Ερμηνεύουν: Πιπίτσα Κληροπούλου, Στέλλα Γιαννουλάκη, Δημήτρης Μακρής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Κυζούλης, Μαρία Ρήγα, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Μαρία Χανιωτάκη

Περιγραφή

Αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, μια παιχνιδιάρικη ακρίδα, η Λήδα με τ' όνομα, προσγειώνεται κοντά στις γραμμές του τρένου, αναζητώντας τα έξυπνα ζωάκια που θα ζωντανέψουν την Ορχήστρα της! Ένα κεφάτο μουσικό ταξίδι, με άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα για παιδιά, ξεκινάει από το Life n' Art Theater, με στόχο να κερδίσει πολλούς μικρούς αλλά και μεγάλους συνοδοιπόρους.

Περισσότερα

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-10 ετών.

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη κέφι, χιούμορ και ζωντάνια που βασίζεται στο βιβλίο «Η Λήδα η ακρίδα και η ορχήστρα με τα ζώα» της Πιπίτσας Κληροπούλου και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με μουσικά όργανα (κλασικά και παραδοσιακά).

Προσεγγίζει τη διαφορετικότητα. Περνάει ένα ισχυρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού. Δίνει έμφαση στη λειτουργία της μουσικής ως μέσο θεραπείας, ψυχαγωγίας, τόνωσης της αυτοπεποίθησης και έκφρασης της αγάπης. Προάγει αξίες όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθησία. Η ιστορία περιγράφει την προσπάθεια μίας ακρίδας μαέστρου να φτιάξει μία ορχήστρα, αποτελούμενη τελικά από ετερόκλητους μουσικούς. Οι ήρωες είναι τα ζώα τα οποία συνδέονται με ένα μουσικό όργανο μέσω ενός κοινού χαρακτηριστικού.

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ: Γιάννης Ξανθούλης (αφηγητής), Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Λουκία Σλάβη κ.α.
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Πιπίτσα Κληροπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Στέλλα Γιαννουλάκη, Πιπίτσα Κληροπούλου

*Για μαθητές κι εκπαιδευτικούς - κατόπιν συνεννόησης - υπάρχει:
-δυνατότητα μεταφοράς της παράστασης στο χώρο του σχολείου
-δυνατότητα παρακολούθησης καθημερινά στη σκηνή του L.A.Theater