Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Αρχείο Παίχτηκε από 31/10/2020 έως 31/10/2020
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Διάρκεια: 60’
Συγγραφέας: Ηρόδοτος
Μετάφραση: Κώστας Λάνταβος(Αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου)
Απόδοση: Πέτρος Θέμελης
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Τσορτέκης
Σκηνοθέτης: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Τσορτέκης
Μουσική σύνθεση: Κώστας Στεργίου, Διονύσης Μακρής, Κώστας Λώλος
Ερμηνεύουν: Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμιδα Μπαζάκα, Γιάννης Τσορτέκης
Παίζουν μουσική: Κώστας Στεργίου, Διονύσης Μακρής

Περιγραφή

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση δυόμισι χιλιάδων χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, φέρνει στην σκηνή τέσσερις πρωταγωνιστές, που αφηγούνται κι ενσαρκώνουν τα πρόσωπα της ιστορικής ναυμαχίας.

Περισσότερα

Η Μαρία Καλλιμάνη, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Θέμιδα Μπαζάκα και ο Γιάννης Τσορτέκης ζωντανεύουν τα πρόσωπα και τα γεγονότα της ιστορικής ναυμαχίας σε μια παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση με ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό στα θαλάσσια στενά της Σαλαμίνας.

Πρόκειται για μια σύνθεση, ένα ταξίδι στον χρόνο που αντλεί το περιεχόμενό της από το βιβλίο του Ηρόδοτου, σε ελεύθερη απόδοση του διακεκριμένου καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη- και εμπλουτίζεται με αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε μετάφραση του ποιητή Κώστα Λάνταβου.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην ελληνική και την παγκόσμια ιστορία, αφήνοντας έκτοτε ανοιχτό το ερώτημα πώς θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί, εάν το αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας ήταν διαφορετικό…

Σκηνοθεσία ντοκιμαντέρΗλίας Γιαννακάκης

Φωτογραφίες