Η παρέλαση

Αρχείο Παίχτηκε από 26/10/2016 έως 22/12/2016
στο Underground
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθέτης: Νίκος Δημητρόπουλος
Ερμηνεύουν: Ανθή Κάντα, Κωνσταντίνος Μακριδάκης

Περιγραφή

Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.

Περισσότερα

Δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται κλεισμένα σ’ ένα δωμάτιο. Από την πλατεία ακούγονται εμβατήρια και τυμπανοκρουσίες. Μέσα σ’ έναν ιστό αβεβαιότητας και αγωνίας που η συγγραφέας υφαίνει αριστοτεχνικά, τα αδέλφια καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το δίχως άλλο θα γίνει παρέλαση κάτω από το σπίτι τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής, τα αδέλφια ανατρέχουν στο σκοτεινό τους παρελθόν και ανταλλάσσουν τραυματικές εμπειρίες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επικοινωνήσουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Νίκος Δημητρόπουλος
Σκηνικά – κοστούμια: Λαλούλα Χρυσικοπούλου
Αφίσα: Δημοσθένης Γαλλής

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα τη Δευτέρα την εν λόγω παράσταση στον Πολυχώρο Underground. Η θετικές εντυπώσεις που μου είχε αφήσει το ανέβασμα του έργου της Λ. Αναγνωστάκη 'ο ήχος του όπλου' φέτος το Φθινόπωρο στο θέατρο Altera Pars με οδήγησαν στο να κατέβω τα σκαλιά του Άστυ αυτή τη κρύα βραδιά. Η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου χώρου και η έναρξη πραγματοποιήθηκε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Τα σκηνικά λιτά, ωστόσο εύστοχα για μια παράσταση που βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στις περιγραφές των δυο χαρακτήρων του έργου για το τι συμβαίνει έξω από το παράθυρο του δωματίου στο οποίο ζουν απομονωμένοι. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των δυο ηθοποιών οι οποίοι ανταποκρίνονται άψογα στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του έργου. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.