Η ρομαντική μου ιστορία

Συγγραφέας: D.C. Jackson
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνογραφία: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Νέστωρ Κοψιδάς(επιμέλεια)
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Ερμηνεύουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ

Περιγραφή

H "Ρομαντική μου ιστορία" του νεότατου σκωτσέζου συγγραφέα D. C. Jackson είναι ένα έργο που με εργαλείο το χιούμορ μιλάει για τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων και τους συμβιβασμούς.

Περισσότερα

Ένα έργο για τη δυσκολία των ανθρώπων να δημιουργήσουν σχέσεις, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης και της δουλειάς. Για τη μοναξιά των 35άρηδων. «Πού συναντάει κανείς ανθρώπους; Πού γνωρίζονται οι άνθρωποι; Σε παμπ; Στο γυμναστήριο; Στο σουπερμάρκετ; Θα σας πω εγώ πού. Αν δεν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πριν να πάρεις το πτυχίο σου, θα παντρευτείς κάποιο βούρλο απ’ τη δουλειά σου. Δεν κάνω πλάκα. Είναι απλό. Ξέρετε πώς αναπαράγονται τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας; Τα βάζουν στο ίδιο κλουβί.»

Το έργο παίχτηκε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010 και έκτοτε έχει παιχτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Αμερική και την Αυστραλία, παντού με μεγάλη επιτυχία.

Στην αρχή την ιστορία την παρακολουθούμε από τη σκοπιά του άντρα, που υποτίθεται ότι προσπαθεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από μια σχέση που δημιούργησε με μια συνάδελφο μόλις έπιασε δουλειά στο γραφείο. Όμως την ιστορία την ακούμε και από την πλευρά της γυναίκας και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι τρεις ηθοποιοί ερμηνεύουν και τους 21 ρόλους του έργου.

Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς
Βιντεοσκόπηση: imageXpert

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κεντρική Σκηνή, από 22/12/2012 μέχρι 19/5/2013 και από 9/10/2013 μέχρι 17/11/2013

Φωτογραφίες

Βίντεο