Οι τρελοί της Βαλένθια - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 21/07/2016 έως 21/07/2016
Συγγραφέας: Λόπε Ντε Βέγκα
Σκηνοθέτης: Mιχάλης Καλαμπόκης
Ερμηνεύουν: Mιχάλης Καλαμπόκης, Θωμάς Πανδής, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Κέλλυ Ανυφαντή, Ίριδα Δασκαλοπούλου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Λυκούργος Μπάδρας, Χάρης Λεοντσίνι, Βασίλης Τριανταφύλλου, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Δημήτρης Μακρής

Σχετικά

Πέμπτη 21/7, στις 21:00 στο Θέατρο Αττικού Άλσους

&

Κυριακή 31/7 , στις 21:30 στην Αμφιλοχία

Με μια ξεκαρδιστική κωμωδία που έρχεται από τον Χρυσό Αιώνα της Ισπανικής Αναγέννησης αλλά απηχεί στο παρόν, συμμετέχει η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη στο Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων: την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 21:00, οι Τρελοί της Βαλένθια θα παίξουν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

Μετά τον ΄΄Αμλετ΄΄ τον πετυχημένο ΄΄Βόυτσεκ΄΄, και την  sold out επιτυχία της ίδιας της παράστασης  Οι Τρελοί της Βαλένθια τον φετινό Χειμώνα, ο θίασος της Αθηναϊκής Σκηνής  αποφάσισε να  επαναλάβει  το έργο του Λόπε ντε Βέγκα το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο των ελληνικών φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο που σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Καλαμπόκης  και που αγαπήθηκε από θεατές και κριτικούς, παρουσιάζεται για τρίτη μόλις φορά στο Ελληνικό κοινό.

Οι ΄΄Τρελοί της Βαλένθια΄΄, γραμμένοι στην Ισπανία από το Λόπε ντε Βέγκα την εποχή που μεσουρανούσε ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελούν έργο κλασικό, ποιητικό, μια δροσερή, ιπποτική κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη μιας και καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές.

Υπόθεση:

Μέσα στο διάσημο τρελοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο (Μιχάλης Καλαμπόκης) που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα (Αλεξάνδρα Βουτζουράκη) που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε! Οι δυο τους παριστάνουν τον Άμλετ και την Οφηλία και έτσι τους πιστεύουν. Τα εμπόδια στην σχέση τους πολλά: ο ψευτοδιανοούμενος, πιο τρελός απ’ τους τρελούς διευθυντής του τρελοκομείου Πιζάνο (Θωμάς Πανδής) με τους δύο θεόχαζους υπηρέτες του, Μάρτιν και Τόμας που πιστεύουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες, ο τρελός με τα καθήκοντά του αστυνομικός Λιμπέρτο, ο έμπιστος φίλος του Φλοριάνο, Βαλέριο, ερωτευμένος έως φρενοβλάβειας κι αυτός με την Εριφίλα, η ανιψιά του Πιζάνο, Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντα ερωτευμένες με τον Φλοριάνο που κάνουν τις τρελές για να μείνουν κοντά του...και τελικά το χάνουν και κυρίως το μεγάλο εμπόδιο μεταξύ Φλοριάνο και Εριφίλα που πιστεύει ο ένας για τον άλλο ότι είναι πραγματικά τρελοί. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο από το παρελθόν, όμως, θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα ενώσει τους δύο ερωτευμένους… ή μήπως όχι. Ο Λόπε ντε Βέγκα με το έργο του ικανοποίησε τόσο τις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, όσο και του πιο λαϊκού κοινού μιας και ένωσε το ρυθμό με την ποίηση, την ιπποτική καθημερινότητα με τις περιπέτειες των υπηρετών.

Όλες οι εκδηλώσεις του Έρωτα, κεραυνοβόλο χτύπημα, πάθος, πόθος, κτητικότητα, υποψίες, ζήλια, κρεβατομουρμούρα, αλλά και καθημερινές έντονες καταστάσεις, κάνουν τους πιο λογικούς ήρωες να μοιάζουν πιο τρελοί από τους τρελούς. Άλλωστε ποιός δεν είναι ή δεν έχει υπάρξει τρελός από Έρωτα!

Οι Τρελοί της Βαλένθια είναι μια παράσταση με καταβολές από την Αναγέννηση, γεμάτη από  μουσική και κοστούμια εποχής. Έρχεται στο σήμερα με έναν φρέσκο θίασο,  την ανατρεπτική ανάγνωση του σκηνοθέτη Μιχάλη Καλαμπόκη  και τα  τρία διαφορετικά ΄΄φινάλε΄΄ που γοητεύουν το κοινό.

Αυτό το  καλοκαίρι οι Τρελοί θα περιοδεύσουν  σε  Ελληνικές πόλεις και Φεστιβάλ, ενώ ήδη οργανώνονται παραστάσεις για συλλόγους, ιδρύματα κτλ. Με την παράσταση στο Αττικό Άλσος θα κλείσει η επί δύο χρόνια εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή  τους στο Αθηναϊκό κοινό, αφού είναι η τελευταία  φορά που θα παρουσιαστεί στην Αττική η κωμωδία που τόσο αγαπήθηκε επί δύο χρόνια.

Σκηνοθεσία: Mιχάλης Καλαμπόκης
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Μουσική: Χρήστος Γαλίτης
Σκηνικά: F&F
Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης, Άννα Μαχαιριανάκη
Κομμώσεις: Χαρά Ζαφειρίου
Μακιγιάζ: Μαρίνα Μηλιάρη

Διανομή:
Φλοριάνο: Mιχάλης Καλαμπόκης
Πιζάνο: Θωμάς Πανδής
Εριφίλα: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Φαίδρα: Κέλλυ Ανυφαντή
Λαϊντα: Ίριδα Δασκαλοπούλου
Βαλέριο: Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου
Τόμας: Λυκούργος Μπάδρας
Μάρτιν: Χάρης Λεοντσίνι
Λεονάτο: Βασίλης Τριανταφύλλου
Ρεϊνέρο: Αντώνης Καραθανασόπουλος
Λιμπέρτο: Δημήτρης Μακρής

Πληροφορίες: Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή 210 9222300

Εισιτήρια: Είσοδος Ελεύθερη