Η Ξένια και η Στέλλα

Αρχείο Παίχτηκε από 19/09/2018 έως 26/09/2018
στο Βρυσάκι
Σύλληψη: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Κείμενο: βασισμένο στα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Η Γειτονιά των Αγγέλων & H Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια” και στην μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη
Σκηνοθέτης: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Σκηνογραφία: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Φωτισμοί: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης , Ανδρέας Κατερινόπουλος
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Δαλαμάγκα
Τραγουδούν: Χριστίνα Δαλαμάγκα, Ανδρέας Κατερινόπουλος

Περιγραφή

Μία ξεχωριστή μουσική και θεατρική παράσταση βασισμένη στα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Η Γειτονιά των Αγγέλων & H Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια” και στην μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης για δύο παραστάσεις τις Τετάρτες19 & 26, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.

Περισσότερα

Στο Βρυσάκι θα παρακολουθήσουμε ένα ενισχυμένο σύνολο («amplified ensemble») μουσικής και λόγου, να μας αφηγείται και να μας ερμηνεύει σε απόλυτη συνάρτηση με την θεατρική πράξη ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης.

Μουσικές και λέξεις που θα μπορούσες να ακούσεις σε ταινία του ελληνικού παλιού μεν κινηματογράφου, εκεί που η Μελίνα αναπολεί στα Αναφιώτικα και ίσως στο βάθος του ακούγεται ένα μπουζούκι.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο των έργων και των τραγουδιών που έγραψε για το θέατρο δίνοντάς τους νέο νόημα, σε μια ιδιαίτερη παράσταση που λαμβάνει χώρα στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη, σε ένα φυσικό σκηνικό περιβάλλον, που παραμένει αναλλοίωτο από το πέρασμα του χρόνου. Εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή & η Νοσταλγία του Βασίλη Τσιτσάνη σε μεταβολή του καλλιτέχνη σφραγίζουν την παράσταση.

Τραγούδια και μουσικές που ο λαός αγάπησε πολύ, μπλέκονται με τον θεατρικό λόγο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τα ερμηνευτικά εργαλεία του ηθοποιού. Ερμηνεύει η ηθοποιός Χριστίνα Δαλαμάγκα του θεάτρου Τέχνης με καταγωγή από το Αγρίνιο. H Στέλλα και ο Μίλτος από το έργο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Ξένια και ο Ανδρέας από το έργο «Η γειτονιά των Αγγέλων», κινηματογραφικές σουίτες, η κιθάρα του Lorca και της Λίνας Δημοπούλου, ένα νυχτερινό ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τον ποιητικό λόγο του Γ. Σεφέρη, η Αγάπη της Λίνας, χασάπικα, χασαποσέρβικα αλλά και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ζωντανεύουν στο σανίδι.

Το μουσικό σύνολο amplified ensemble (ενισχυμένο σύνολο) αποτελείται από πιάνο, κρουστά, μπουζούκι – μαντολίνο, έγχορδα και κλασσική κιθάρα, ενώ οι μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο, συνομιλούν με την θεατρική πράξη και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων του Ιάκωβου Καμπανέλλη και των τραγουδιών . Είναι ο στόχος ο θίασος να γίνει ensemble, όλοι το ίδιο».

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος, υπογράφει ένα λαϊκό παραμύθι βγαλμένο από την ζωή όλων μας, που θα μιλήσει για ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης «Στον Αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου».
Η παράσταση ανέβηκε τον περασμένο Απρίλιο κάθε Τετάρτη στο θέατρο Faust (black box theater) στην Αθήνα με τίτλο «Στο θέατρο».

Σύνθεση κειμένου: Ανδρέας Κατερινόπουλος, Χριστίνα Δαλαμάγκα
Ποίηση: Γ, Σεφέρης , Federico Garthia Lorca, Λίνα Δημοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών - μακέτα: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Φραγκούλης
Βίντεο: blacklight.gr / myagrinio.gr

Ευχαριστούμε την Seed point publishing για την άδεια χρήσης των
τρaγουδιών:
Συννεφιασμένη Κυριακή (Μουσική – Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης)
Νοσταλγία (Μουσική – Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης)
Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη
Βασίλης Τσιτσάνης published by Seed Point music publishing

Facebook page:
https://www.facebook.com/pg/vryssaki/about/?ref=page_internal
https://www.facebook.com/kampanellis.reloaded.stotheatro.gr/