Ιστορίες του κυρίου Κόινερ

Αρχείο Παίχτηκε από 03/12/2015 έως
στο Αλκμήνη
Διάρκεια: 65'
Συγγραφέας: Μπερτόλτ Μπρεχτ
Σκηνοθέτης: Σάββας Αξιώτης
Ερμηνεύουν: Σάββα Αξιώτη, Μαριαλένα Οικονομίδη

Περιγραφή

Τα κείμενα αυτά που γράφτηκαν το 1927 από τον Μπ. Μπρεχτ ανεβαίνουν για πρώτη φορά θεατροποιημένα ενώ ακούγεται μουσική τζαζ.

Περισσότερα

Με τα εκπληκτικά, φιλοσοφικά, γεμάτα χιούμορ και στοχασμό κείμενα του Μπερτόλτ Μπρεχτ, «Ιστορίες του κυρίου Κόινερ», άρχισε τις παραστάσεις του το περιθωριοθέατρο ΘΕΑΣΗ, του Σάββα Αξιώτη, στο θέατρο Αλκμήνη, με την συμμετοχή της Μαριαλένας Οικονομίδη.

Στην παράσταση, που σκηνοθέτησε ο ίδιος, τα κοστούμια έχει κάνει ο διάσημος Ιταλός ενδυματολόγος Piero Tosi (βραβευμένος με Oscar), ενώ τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Ντίνος Πετράτος και την μουσική επιμέλεια ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και η Μαριαλένα Οικονομίδη.

Ο Σάββας Αξιώτης που ξαναεμφανίζεται στο σανίδι μετά από χρόνια απουσίας, έχει μελοποιήσει και στίχους για την παράσταση. Ο ίδιος, λέει για το έργο: «Αυτά τα διαχρονικότατα κείμενα με το στοχαστικό, ουμανιστικό, κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο, αφορούν τις μέρες μας, την κρίση και τα προβλήματά μας, ανατρέποντας την τάξη των βολεμένων της πλουτοκρατίας και της αδιαφορίας, αγγίζοντας το πανανθρώπινο πρόβλημα της μοναξιάς και του εγωισμού, που επηρεάζει όλους μας, ενώ προσεγγίζουν την σοφία του Αινστάιν, πρόκειται για μια βαθιά κοινωνική ψυχοσκιτσογραφία με πνεύμα και βαθύ χιούμορ».

Να θυμίσουμε ποιος είναι ο Σάββας Αξιώτης.

Ιδρυτής του περιθωριοθέατρου ΘΕΑΣΗ από το 1982 στο Μεταξουργείο. Παρακίνησε όλο αυτό το ρεύμα του θεάτρου και των τεχνών που απλώθηκαν στο Γκάζι, στου Ψυρρή και στο Μεταξουργείο, με εκλεκτές παραστάσεις και ανεβάσματα συγγραφέων όπως: Πιέρ Πάολο Παζολίνι, Όσκαρ Ουάιλντ, Φερνάντο Αραμπάλ, Χοσέ Τριάνα, Ζαν Ζενέ, Πίντερ, Σάρτρ και Σεφέρη. Η πορεία του στο θέατρο χρονολογείται από το 1967, όταν στην εφηβεία του βγήκε στην σκηνή στο corps de ballet της επιθεώρησης «Όνειρα Απατηλά» με την Ρένα Βλαχοπούλου, τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Νινή Τζάνετ. Συνεργάστηκε με χορογράφους όπως ο Μεταξόπουλος, ο Γιάννης Φλερύ, ο Μανώλης Καστρινός και ο Βαγγέλης Σειληνός. Ξεκινώντας από μικρά ρολάκια στο σινεμά, μεταπήδησε στην πρόζα κάνοντας σπουδές στην Ελλάδα και στην Ρώμη. Έκανε θέατρο στην Ρώμη για επτά συνεχή χρόνια ως την στιγμή που του έδωσε την ευκαιρία ο Μάουρο Μπολονίνι δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε έναν βασικό ρόλο στην «Φιλουμένα Μαρτουράνο» όπου διακρίθηκε. Στην συνέχεια ήταν  πρωταγωνιστής στο σήριαλ «ΑΡΓΩ» και σε πολλά μονόπρακτα και θεατρικά στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ». Τελευταία παράστασή του, το «ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ» στο θέατρο Καισαριανής. Φέτος, επανέρχεται στο θέατρο Αλκμήνη.