Καλλιτεχνικές δράσεις από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη»

Αρχείο Παίχτηκε από 24/07/2020 έως 24/07/2020
στο Θέατρο Γκράβας

Περιγραφή

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη» στο Ανοιχτό Θέατρο της Γκράβας με Καλλιτεχνικές δράσεις από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη»

Περισσότερα

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη», ύστερα από την περίοδο αναστολής της λειτουργίας της λόγω της καραντίνας, με οργάνωση και μεθοδικές κινήσεις επανήλθε ομαλά στη λειτουργία της.

Κάθε χρόνο, στο τέλος του έτους, οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής στην Ακρόπολη, στο κοινό και σε ανθρώπους της τέχνης, τη δουλειά τους με διάφορες θεματικές.

Φέτος λόγω των συνθηκών που απαγορεύουν στις Δραματικές Σχολές εκδηλώσεις, αποφασίσαμε να βγούμε έξω.

Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου της Αθήνας, η Αθηναϊκή Σκηνή θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της ετήσιας δουλειάς σπουδαστών και καθηγητών στο Φεστιβάλ της Αθήνας που θα λάβει χώρα στο ανοιχτό θέατρο της Γκράβας.

Έτσι το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε μία μοναδική βραδιά το αποτέλεσμα των ετήσιων εργασιών των σπουδαστών με επιλογή τριών δράσεων.

«Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιο Ιονέσκο είναι ένα έργο προφητικό. Παρουσιάζει επί σκηνής μια πόλη που δέχεται επίθεση από έναν αόρατο εχθρό. Έναν ιό. Μια πανδημία. Παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίζει με την παρουσίαση στο κοινό στην πράξη της τεχνικής διδασκαλίας της υποκριτικής μέσα από μεθόδους υποκριτικής. Ο ποιητικός λόγος παίρνει τη σκυτάλη και κείμενα του Αισχύλου του Σοφοκλή και του Ευριπίδη θα αποτελέσουν την αφορμή ενός open class αγώνων λόγου και συμβολικής απόδοσης που γεννιέται μπροστά στο κοινό.

Μπορεί να ακυρώθηκαν τα εκπαιδευτικά μαθήματα της Αθηναϊκής Σκηνής λόγω μέτρων και να μην επιτρέπονται οι δράσεις σε κλειστούς χώρους. Η καλλιτεχνική φωνή των σπουδαστών όμως θα βρει διέξοδο σε μια βραδιά που σημαίνει και το τέλος της φετινής χρονιάς αλλά και την αρχή της νέας.

Σηματοδοτεί επίσης την έναρξη των αιτήσεων των νέων σπουδαστών για το έτος 2020-2021 και των καλοκαιρινών μαθημάτων προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις που όπως κάθε χρόνο παρέχονται δωρεάν σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν.

 

Η είσοδος στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας είναι δωρεάν και γίνεται με δελτία εισόδου λόγω μέτρων.

Αντί εισιτηρίου, η Αθηναϊκή Σκηνή σε συνεργασία με το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) καλεί κάθε θεατή να προσφέρει  τυποποιημένα - συσκευασμένα ή κονσερβοποιημένα προϊόντα (τρόφιμα, είδη υγιεινής, χαρτικά).

Οι σακούλες με τα προϊόντα θα συλλεχθούν στην έξοδο του Θεάτρου όταν ολοκληρωθεί η παράσταση μετά από υπόδειξη που θα γίνει εκείνη την ώρα λόγω μέτρων. Τα προϊόντα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το κάλεσμα για τη φιλανθρωπική δράση είναι γενικό και μπορεί κάποιος ακόμα και αν δεν καταφέρει να παρακολουθήσει την παράσταση να προσφέρει τα αγαθά στην έξοδο του Θεάτρου μετά τη λήξη της παράστασης της Αθηναϊκής Σκηνής ή και σε άλλες ημέρες στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο 210 9222300 (ώρες επικοινωνίας 12.00-16.00).

Σας περιμένουμε.

 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθέτες: Μιχάλης Καλαμπόκης, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση
Υπεύθυνοι παραστάσεων - δράσεων σπουδαστών οι καθηγητές της Αθηναϊκής Σκηνής:

Θόδωρος Κάλβος (Υποκριτική – Ποιητικό Θέατρο),  Μιχάλης Καλαμπόκης (Υποκριτική - Τεχνική – Ψυχολογία), Κοραής Δαμάτης (Υποκριτική – Σύγχρονο Θέατρο),  Λίλλυ Μελεμέ (Υποκριτική – Σύγχρονο Θέατρο),  Κώστας Γάκης (Υποκριτική – Μεθοδολογία), Ισίδωρος Σιδέρης (Υποκριτική – Ποιητικό Θέατρο), Γιώργος Παπαπαύλου (Υποκριτική – Μεθοδολογία),  Ερατώ Πίσση (Υποκριτική – Μέθοδος clowning), Βέρα Λάρδη (Υποκριτική – Ψυχόδραμα)

Χριστίνα Βασιλοπούλου (Χορός – Κίνηση), Μάρω Θεοδωράκη (Μουσική – Τραγούδι), Αλεξάνδρα Βουτζουράκη (Ιστ. Θεάτρου, Δραματολογία, Λογοτεχνία, Ιστ. Κινηματογράφου, Σκηνοθεσία, Ιστ. Τέχνης), Περικλής Μοσχολιδάκης (Αγωγή του Λόγου), Οδυσσέας Στεφανής (Μουσικό όργανο – Κρουστά), Βάσια Λακουμέντα (Παρτιτούρα), Βίνα Παπαδοπούλου (Μεταγλώττιση – Σπικάζ), Γιάννης Βασιλειάδης (Υποκριτική στην κάμερα), Χάρης Γεωργιάδης (Σκηνική πάλη), Μαρίνα Μηλιάρη (Μακιγιάζ).

Φωτογραφίες