Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2018 έως 22/04/2018
στο Αίθουσα 3Α

Περιγραφή

Μετά την επιτυχία της συναυλίας και την απήχηση που είχε στο κοινό, η μουσική ομάδα ΡΟΔΑ θα την επαναλάβει για δύο επιπλέον βραδιές, το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου.

Περισσότερα

Ο ήχος της Νέας Εποχής μέσα από τη Μαγεία της Μουσικής

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΔΑ

ΜΕ ΕΡΓΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ

Η συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου», με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση της διδασκαλίας του Γεώργιου Γεωργιάδη γνωστού ως Γκουρτζίεφ (1866-1949), και της σημασίας που η φιλοσοφία αυτή έχει για τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα.

Από το 1991 η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Μέσα από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων από τη συνεργασία ανατολικών, δυτικών οργάνων και φωνητικών, ανατρέπει κάθε προηγούμενη εκτέλεση. Αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σύγχρονη εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

 

Ιστοσελίδες: www.rodatheater.gr  /  www.gurdjieff.org.gr

Τάκης Πατερέλης: πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά
Μαρία Θωϊδου: σόλο φωνή
Σταύρος Κάππας: σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά
Γιώργος Ντούνης:κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού
Αλέξανδρος Περετζής: μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ, φωνητικά
Ίρις Μπαγλανέα: τραγούδι, φωνητικά, τζουράς
Ιουλία Βεντίκουφωνητικά, πλήκτρα
Άννα Κυπραίου: άρπα, φωνητικά
Πάτυ Παπαγεωργίου: φωνητικά

Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή