Κίρκη

Αρχείο Παίχτηκε από 06/05/2016 έως 21/05/2016
στο Μπιπ
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθέτης: Χριστίνα Χριστοφή
Ερμηνεύουν: Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Κωσταντής Μιζάρας

Περιγραφή

Μια γυναίκα μάγισσα και ένας άντρας ταξιδιώτης. Ένα αρχετυπικό ζευγάρι, μια αρχαία ιστορία που συμβαίνει καθημερινά.

Περισσότερα

Η «Κίρκη» του Ανδρέα Φλουράκημεταφέρει στο σύγχρονο θεατή τον αρχαίο μύθο με έναν τρόπο τόσο καθημερινό όσο και ονειρικό συνδέοντας το τότε με το τώρα εγκαταλείποντας τη σύμβαση του χρόνου, του τόπου και της ιστορικότητας.  Στην «Κίρκη», η Κίρκη και ο Οδυσσέας είναι ο Άντρας και η Γυναίκα, το που, το πότε, το πώς, δεν έχουν σημασία. Το έργο μιλάει σε μια σύγχρονη γλώσσα αλλά δεν τοποθετείται χρονικά, ανοίγοντας έτσι ένα διάλογο με το αρχέτυπο σε μία πανανθρώπινη γλώσσα, τη γλώσσα του ονείρου.

Μια ατμοσφαιρική παράσταση με πρωταγωνιστές την Σεραφίτα Γρηγοριάδου και τον ΚωσταντήΜιζάρα, η «Κίρκη» μεταφέρει το θεατή σε έναν ενδιάμεσο χώρο μεταξύ μύθου και ρεαλισμού, ονείρου και πραγματικότητας. Η Κίρκη, ένα μυθικό πρόσωπο, μια μάγισσα που μένει μόνη της σε ένα νησί, μια γυναίκα που θέλει να κρατήσει τον άντρα της μαζί της. «Τι κάνει τον έρωτα να μείνει;» Ίσως τίποτα, ίσως και να μένει για πάντα.

Η παράσταση ολοκληρώνει έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και έτσι συνεχίζεται και μετά το Πάσχα για λίγες παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00.

 

Θεατρικό έργο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή

ΓΥΝΑΙΚΑ: Σεραφίτα Γρηγοριάδου
ΑΝΤΡΑΣ: Κωσταντής Μιζάρας

Σκηνικά/Ρούχα: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτισμοί/Εικαστική επιμέλεια: ΝΟΜΑΔΑ
Φωτογραφίες: Βίκυ Ψυχογιού
Επικοινωνία/Δημόσιες Σχέσεις: Μαριάννα Αναστασοπούλου
ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ

(Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and BroadcastMedia). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργοΠίστη (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, το 2008 βραβεύεται στο διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. ενώ το 2014 το έργο του Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα επιλέγεται στην τριάδα έργων του Eurodram.

Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: Οι Μέρες Πριν Έρθεις (Θέατρο του Νότου), Φύλλα Της (Θέατρο της Άνοιξης στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104 Κέντρο λόγου και τέχνης), Μπελ Επόκ (Θέατρο Επί Κολωνώ), Λάσσυ (Επί Κολωνώ/Μπιπ), Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα (Θέατρο Τέχνης) Mήδειας Πατούσες(Βαφείο), Μήδειας Μπούρκα (Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία του ίδιου), Κόκκαλα (Θέατρο Τέχνης), Διώρυγα (Μουσείο Φωταερίου), Μπλε Μαρέν (Αγγέλων Βήμα), Όχι Και Τόσο Άγριο (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών), Θέλω Μια Χώρα (Φεστιβάλ Αθηνών / Θέατρο Τέχνης), Τυφλή Εμπιστοσύνη (Επί Κολωνώ) κ.α.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί - αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, GateTheatre, West Yorkshire Playhouse και TristanBates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ OyunYaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative DramaConference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α., στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης κ.α.

Το καινούργιο του έργο "Τα πράγματα που παίρνεις μαζί" θα παρουσιαστεί αυτό τον Ιούνιο στο Royal Court Theatre του Λονδίνου.