Λένι Ρίφενσταλ

Αρχείο Παίχτηκε από 11/03/2018 έως 29/04/2018
στο Μπέλλος
Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)
Σκηνοθέτης: Γιώργης Κοντοπόδης
Ερμηνεύουν: Φιλίτσα Καλογεράκου

Περιγραφή

Το θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ παρουσιάζει, από την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 21:15, και κάθε Κυριακή έως την 1 Απριλίου, τον μονόλογο του Άγγελου Ανδρεόπουλου

Περισσότερα

Η “Λένι Ρίφενσταλ” είναι ένας μονόλογος – πολιτικό σχόλιο πάνω στην αυτοβιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες και σίγουρα πλέον αμφιλεγόμενες καλλιτέχνιδες τού 20ου αιώνα. Καθόρισε όσο ελάχιστοι την τέχνη τού κινηματογράφου και ταυτόχρονα τής προπαγάνδας.

Με φανατικούς θαυμαστές κι ορκισμένους εχθρούς, κανείς δεν τόλμησε να αρνηθεί το ταλέντο της. Απολογείται στο δικαστήριο τής Ιστορίας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν απευθύνεται στους Γερμανούς τού 1945 ή τους Έλληνες τού 2018. Η Λένι Ρίφενσταλ, η γυναίκα, η κινηματογραφίστρια, η προπαγανδίστρια ζωντανεύει από 11 Μαρτίου στη σκηνή τού Θεάτρου Μπέλλος ….

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συναρπαστικός ο μονόλογος που παρακολουθήσαμε χάρη στην ερμηνεία της Καλογεράκου που τον χειρίστηκε άψογα, βασισμένο σε καθηλωτικό κείμενο.Καλοί και οι φωτισμοί και η άριστη επιλογή μουσικής!
    Σε γενικές γραμμές καλή παράσταση!!

  2. Παρακολούθησα σήμερα τον εξαιρετικό μονόλογο που απέδωσε άψογα η Φιλίτσα Καλογεράκου με άρτια και ουσιαστική σκηνοθεσία του Γιώργη Κοντοπόδη!!!Το σκηνικό συμπλήρωναν οι όμορφοι φωτισμοί!!
    Το όμορφο επίσης είναι πως δεν είχαμε τη αίσθηση πως παρακολουθούσαμε μονόλογο!!
    Την συνιστώ!!!