Λυσσασμένη μπαλαρίνα

Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Grigory Konstantinopolsky
Μετάφραση: Λιούμπα Κριβοχίζα
Διασκευή: Λιούμπα Κριβοχίζα
Σκηνοθέτης: Λιούμπα Κριβοχίζα
Σκηνογραφία: Νάντια Σκορδοπούλου
Κοστούμια: Ελισάβετ Σαμινελη
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Μουσική: Σόνια Ζορμπά(Επιμέλεια – διδασκαλία)
Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα
Ερμηνεύουν: Λιούμπα Κριβοχίζα, Ρένα Κουμπαρούλη , Άννα  Μίχου και Κυριάκος Ψυχαλής

Περιγραφή

Η νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου Grigory Konstantinopolsky ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα.

Περισσότερα

«Ταλέντο δεν σημαίνει τίποτα»

Η «Λυσσασμένη Μπαλαρίνα» ήταν μια από τις πέντε νουβέλες που έγραψε ο ίδιος για τις ανάγκες κινηματογραφικής ταινίας το «Γατάκι» -«Koshechka» (2009)- σε δική του σκηνοθεσία.

Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η συγκεκριμένη νουβέλα άρχιζε να κάνει την εμφάνισή της και στα ρώσικα θέατρα.

Σημείωμα σκηνοθέτιδας:
Το έργο βάζει στο επίκεντρο ένα μεγάλο υπαρξιακό θέμα: το πόσο αντέχουμε να κυνηγήσουμε το «Μεγάλο Όνειρο». Και πόσο αντέχουμε να δεχτούμε τη σκληρή αλήθεια ότι «Το Όνειρό Μας» μπορεί να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα.
Λιούμπα Κριβοχίζα

Βοηθός σκηνοθέτη:  Πέτρος Παπαγιαννέλλης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Φωτογραφίες

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδιαίτερη παράσταση, διαφορετική από τις άλλες. Είχε συνυφασμένα κωμικά στοιχεία μαζί με δραματικά. Γρήγορες εναλλαγές γινόταν, από κωμωδία σε δράμα και το αντίστροφο, με τέτοιο τρόπο που δεν έχανε τη ροή του και τη σημαντικότητά του. Όμορφη εξιστόρηση της ζωής που επέλεξε η ίδια η ηρωίδα, -με ανάμιξη ιστορικών στοιχείων- μένοντας προσηλωμένη στο στόχο της.
    Πολύ καλή η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, υπέροχη σκηνοθεσία, φωτισμοί που χτυπούσαν "κέντρο", και μια μουσική σαγηνευτική. Η κινησιολογία καταπληκτική, όπως και οι χορογραφίες. Και όλα αυτά δένανε αρμονικότατα σε μια μικρής διάρκειας παράσταση που μας κράτησε ως το τέλος το ενδιαφέρον...