Μαγικό χατήρι

Αρχείο Παίχτηκε από 18/10/2015 έως
στο Πρόβα
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Αντώνης Ζιώγας
Σκηνοθέτης: Αντώνης Ζιώγας
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Κολονελου, Κώστας Παντελιας, Νικολέττα Δαφνου

Περιγραφή

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά, που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»;
Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες, αλλά καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας, αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά στην ανατροφή του παιδιού της, με αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα να οδηγηθεί σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια, εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της. Δυστυχώς για εκείνη καλείται από μόνη της, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως, φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά. Αντώνης Ζιώγας

Περισσότερα

Μετά την τεράστια αποδοχή του από το κοινό και τους κριτικούς, επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Πρόβα. Πρόκειται για μια πολυμορφική συμμετοχική παράσταση, που προσαρμόζεται ανάλογα με τις εποχές και τις γιορτές του έτους. Π.χ. τώρα που μόλις άνοιξαν τα σχολεία η ηρωίδα ζητάει να κλείσουν και να είναι όλες οι μέρες του χρόνου γιορτές και αργίες. Απαιτεί από τον πατέρα της, να της κάνει το «χατήρι» και να της δώσει το «μαγικό κουτί», που κρύβει τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου. Δυστυχώς όταν τα αποκτάει μένει μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς παρέα κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει.

Η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει, ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Τα Ξωτικά, που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει  το «μαγικό κουτί» εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών, που παίρνουν μέρος ως «ηθοποιοί» και βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Στο τέλος της παράστασης όλα τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και παίρνουν ένα συμβολικό δωράκι από τους ηθοποιούς που θα πρέπει με τη σειρά τους να το χαρίσουν σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:                                       
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντώνης Ζιώγας
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ειρήνη Αντωνίου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Ηλίας Σαλβάνος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρίνα Σταμάτη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δημήτρης Καραβίτης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κοραλία Τσόγκα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΓΙΚΩΝ: Kosta Funtastico