Ιστορίες για φίλους

Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά 
Σκηνοθέτης: Πετρούλα Μαντζουκίδου 
Ερμηνεύουν: Πετρούλα Μαντζουκίδου, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Γεωργία Παρασκευά 

Περιγραφή

Με βασικό άξονα τη φιλία δύο παιδιών, που ξεκινά από την παιδική τους ηλικία και φτάνει μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, παρακολουθούμε τις πιο διάσημες φιλίες από την ιστορία, τα παραμύθια και την ελληνική λογοτεχνία. Με όχημα τη φαντασία, ξεκινάμε από την αρχαία πόλη των Συρακουσών, όπου γνωρίζουμε τους φιλοσόφους Δάμωνα και Φιντία, εκτοξευόμαστε στους πλανήτες του Μικρού Πρίγκιπα και παρέα με το Μάγκα, ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο της Πηνελόπης Δέλτα. Και λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε μια ματιά στη Μυθολογία και σε μια φιλία - έκπληξη!

Περισσότερα

Μάγκας, Μικρός Πρίγκιπας, Δάμων και Φιντίας
Η θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει την καινούρια της θεατρική παράσταση.
Χρησιμοποιώντας σκηνικά αντικείμενα, που πλάθονται και ολοκληρώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών, δημιουργούμε έναν κόσμο μαγικό και προσθέτοντας μεγάλες δόσεις χιούμορ και αλήθειας, φτιάχνουμε μια παράσταση που ψυχαγωγεί και δίνει αφορμή για ουσιαστική συζήτηση με το γονιό και τον εκπαιδευτικό.
Μετά το «Θα φάμε τα μουστάκια μας…» και την «Επιστροφή των Παραμυθιών», επανερχόμαστε με ένα έργο που μιλάει για την αξία της φιλίας και το τι σημαίνει αληθινός φίλος
 
«Φίλος είναι αυτός που θυσιάζεται για σένα. Αυτός που σε θεωρεί μοναδικό. Αυτός που δεν νοιάζεται για την εξωτερική σου εμφάνιση, τη γλώσσα, τη μόρφωση και την καταγωγή σου.
Φίλος είναι αυτός, που όσα χρόνια κι’ αν περάσουν, θα γελάτε με τα ίδια αστεία.»
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μπινιάρης
Σκηνικά - Κουστούμια: Σάντρα Στεφανίδου
Πρωτότυπη μουσική: Βούλα Γλύκα
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Παρασκευάς
Φωτογράφιση: Εύα Χαρακίδα
Γραφιστική επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά
Το απόσπασμα από το Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ είναι σε μετάφραση – ελεύθερη απόδοση της Γεωργίας Παρασκευά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για τα σχολεία: 6944795242 / 6993871508 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πολύ καλή παράσταση που υμνεί την αξία της αληθινής φιλίας και βοηθά στην κατανόηση κι αποδοχή της διαφορετικότητας(ίσοι αλλά όχι όμοιοι).Τα εντεκάχρονα πιτσιρίκια μου ενθουσιάστηκαν!!!
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις προσκλήσεις!

  2. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Γλυκειά παράσταση, οι κοπέλες αυθεντικές, τα μηνύματα για την πραγματική φιλία πολλά και χρήσιμα για τα παιδιά. Η κόρη μου, αν και μόνο 2,5 ετών, παρακολούθησε όλη την παράσταση μαγεμένη.

  3. Μόλις γύρισε ο γιος από την παρασταση....σας μεταφέρω τα λόγια του....."Ήταν πολύ ωραια....με 3 ηθοποιούς....μιλούσε για τη φιλια.... περάσα πολύ καλα....πολυ ωραία παράσταση μαμα...μπράβο που κέρδισες τα εισιτηρια"...... Ευχαριστώ πολύ θεατρομανια.....

  4. Καλή παράσταση, ωραία μηνύματα για τη φιλία αλλά και γενικά τις ανθρώπινες σχέσεις. θα ήταν και για πιο μικρά παιδιά 4 και κάτω αν είχε μικρότερο κείμενο και πιο πολλή διάδραση με τους μικρούς θεατές.. Ευχαριστούμε πολύ θεατρομάνια.

  5. Η καταπληκτικότερη παιδική παράσταση που είδαμε φέτος!! Πολύ καλό κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνείες. Τα κορίτσια είναι αυθεντικά και αληθινά στη σκηνή και παρόλο που η παράσταση απευθύνεται μάλλον σε παιδιά δημοτικού σχολείου, η κόρη μου (4 ετών) την παρακολούθησε πολύ ευχάριστα. Ήταν μια παράσταση με πολύ χιούμορ, αναφορές στην ιστορία και στα παραμύθια. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και φύγαμε γεμάτες. Πολλά μπράβο στην ομάδα, για τη φανταστική παιδική παράσταση!! Ήμουν σίγουρη ότι η δουλειά τους θα ήταν το ίδιο καλή όπως και στην περσινή παράσταση με τους πέντε ήρωες των παραμυθιών. Ευχαριστούμε πολύ θεατρομάνια!