174

Μάρμαρο

Αρχείο Παίχτηκε από 07/11/2019 έως 29/11/2019
στο Μπάγκειον - Ξενοδοχείον
Διάρκεια: 60’
Συγγραφέας: Marina Carr
Μετάφραση: Εμμανουέλα Κοντογιώργου
Σκηνοθέτης: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης
Σκηνογραφία: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης
Κοστούμια: Ευαγγελία Κρητικοπούλου
Φωτισμοί: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης
Κίνηση: Joanne David
Ερμηνεύουν: Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Γιώργος Ξούλος, Στέλιος Παυλόπουλος

Περιγραφή

Η βραβευμένη Ιρλανδή συγγραφέας Marina Carr παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό με το έργο της «Μάρμαρο», στον ξεχωριστό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον και αποτελεί μία από τις τελευταίες θεατρικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Περισσότερα

Ο ελληνοβρετανός σκηνοθέτης Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, μετά την περσινή επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (“Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Frank Wedekind) αναλαμβάνει να παρουσιάσει το έργο “Μάρμαρο”, σε μετάφραση της Εμμανουέλας Κοντογιώργου.

Μέσα στον φαινομενικά εγκαταλελειμμένο χώρο του ξενοδοχείου Μπάγκειον, με τους σπασμένους τοίχους, τους σοβάδες που ξεφλουδίζουν και τον κατεστραμμένο καθρέφτη, οι ζωές δύο σύγχρονων ζευγαριών θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους, τις κρυφές τους σκέψεις, τα όνειρά και τις σκοτεινές τους φαντασιώσεις.

Οι ηθοποιοί Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Γιώργος Ξούλος και Στέλιος Παυλόπουλος, μέσα από τους ρόλους τους, ξεκινούν άλλη μία φυσιολογική μέρα ρουτίνας, που όμως αυτή την φορά, ένα συμβάν θα αλλάξει τα πάντα.

Όπως και ο χώρος του ξενοδοχείου, έτσι και οι ζωές των χαρακτήρων βρίσκονται υπό κατάρρευση, χωρίς να έχουν καταλάβει την πραγματική αιτία.

Τελικά μπορεί ένα όνειρο να αφυπνίσει έναν άνθρωπο;

 

Marina Carr

Γεννήθηκε στο Δουβλίνο. Ο πατέρας της, High Carr, είναι θεατρικός συγγραφέας.

Αποφοίτησε από το UCD το 1987 με άριστα στην αγγλική γλώσσα. Έζησε και δίδαξε στη Νέα Υόρκη για ένα χρόνο, επιστρέφοντας στην Ιρλανδία για να κάνει ένα Master στον Samuel Beckett.

Υπήρξε συγγραφέας στο Θέατρο Abbey, το Εθνικό Θέατρο της Ιρλανδίας όπου έχουν ανέβει τα περισσότερα έργα της. Έχει διδάξει στο Trinity College του Δουβλίνου, στο Πανεπιστήμιο του Princeton και στο Πανεπιστήμιο Villanova. Το έργο της έχει κερδίσει πολλά βραβεία, τόσο στην Ιρλανδία όσο και διεθνώς.

Είναι η συγγραφέας περισσότερων από δώδεκα επιτυχημένων θεατρικών έργων. Πρώτη της επιτυχία υπήρξε στις αρχές της δεκαετίας του '90  το έργο  'The Mai', που διαδραματιζόταν στην Ιρλανδία και ήταν εμπνευσμένο από τα έργα του Ευριπίδη και του Σοφοκλή.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Άσπρου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρίνα Σημαντηράκη & Αγγελική Ανδρίτσου
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»

Πληροφορίες/επικοινωνία στην σελίδα της παράστασης: www.facebook.com/marmaromarinacarr

Φωτογραφίες