Μάστερ και  Μαργαρίτα

Αρχείο Παίχτηκε από 09/03/2020 έως 10/03/2020
στο Ροές
Κείμενο: με αφορμή το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ
Σκηνοθέτης: κι όμΩς κινείται
Σκηνογραφία: Bentancor Camilo
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή
Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία
Μουσική: Αντωνίου Κλέων( ηλεκτρική κιθάρα), Μπάμπης Παρίτσης (βιολί)
Χορογραφία: κι όμΩς κινείται
Ερμηνεύουν: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Αναστάσης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής Μερεντίτη Αγγελική, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τόμπορης Χρόνης 

Περιγραφή

Η παράσταση «Μάστερ και Μαργαρίτα» της ομάδας «κι όμΩς κινείται», εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις σε Αθήνα (9 & 10 Μαρτίου, ώρα 21.15, στο Θέατρο Ροές) και Θεσσαλονίκη (16 & 17 Μαρτίου, ώρα 21.15, στο Θέατρο Αυλαία).

Περισσότερα

“ -Δεν καταλαβαίνω καθόλου τι θα γίνει από ‘δω και πέρα.

-Δε μπορεί παρα να συμβεί κάτι εντελώς παράλογο!”

Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του,  να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο , το εφικτό με το αδύνατο  και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα.

Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται.

Μια παράσταση αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου.

 

απόσπασμα από το μανιφέστο τους:

“Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος, μπροστά σας,  διακηρύσσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη. Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό , ούτε κακό , ούτε τη δικαιοσύνη σα μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες. Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες σα μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες. Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς.”  | Μόσχα, 3 χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση

Φωτογραφίες : Μαργκετουσάκης Γιάννης
Αφίσα : Αλτάνη Μυρτώ
Video Trailer: Αθανασοπούλου Μαρία

Φωτογραφίες

Βίντεο

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εντυπωσιακή μείξη σύγχρονου χορού, σωματικού θεάτρου και περίτεχνων ακροβατικών με συνοδεία ατμοσφαιρικής ηλεκτρικής- και όχι μόνο- μουσικής. Ακόμα κι αν δεν έχεις υπόψη το βιβλίο "ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα" και την ρώσικη μετεπαναστατική καλλιτεχνική πρωτοπορία από τα οποία έχουν εμπνευστεί οι συντελεστές, μένεις τουλάχιστον ικανοποιημένος από το θέαμα.

 2. Από την πρώτη ματιά, μόλις μπεις στην πλατεία, ξέρεις πως θα σου αρέσει.
  Υπέροχη χορευτική ομάδα, εντυπωσιακή χορογραφία, ευφυής σκηνογραφία, μουσική επένδυση με παραδοσιακά ρωσικά μουσικά στοιχεία αλλά και σύγχρονα μουσικά είδη, με τους δύο εξαιρετικούς μουσικούς στα μετόπισθεν, όλα αρμονικά δεμένα.
  Παρατηρείς τις κινήσεις των σωμάτων όπως χορεύουν ακροβατώντας, τις ερμηνεύεις, τις ανάγεις στην "πραγματική" ζωή, στην πορεία ξεχνιέσαι, σε συνεπαίρνει ο ρυθμός και βυθίζεσαι στην απόλαυση. Δεν θέλεις να τελειώσει!
  Μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Θερμά συγχαρητήρια.
  Ευχαριστώ από καρδιάς Θεατρομάνια!

 3. Πολύ εντυπωσιακή παράσταση, όπως μας έχει συνηθίσει το θέατρο Ροές.
  Πρόκειται για μια χορευτική παράσταση με ακροβατικά και ζωντανή (εξαίρετη) μουσική. Οι συντελεστές δίνουν όλο τους το είναι στην παράσταση και στο τέλος όλοι φεύγουν με μια γλυκιά αίσθηση.