Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;»

Σχετικά

Θέμα «Μαζί»

89 μαθητές και μαθήτριες, 5 σχολεία σε μία θεατρική σύνθεση βασισμένη
στο έργο της Ελένης Σβορώνου «Το σκληρό καρύδι»

ΑΘΗΝΑ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, 13:00

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης, Αθανασίου Διάκου & Μπουμπουλίνας, 132 31

Είσοδος: ελεύθερη

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα 13:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης. Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».  Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 89 μαθητές και μαθήτριες, από τις θεατρικές ομάδες παιδιών τεσσάρων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων και ένα σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πετρούπολης, συνδημιουργούν μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της Ελένης Σβορώνου «Το σκληρό καρύδι». Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το αντίστοιχο μαθητικό φεστιβάλ τον Μάρτιο του 2017 είχε θέμα «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο - συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Η Ημέρα Δράσης «Κι αν ήσουν εσύ;»

Τον Μάρτιο του 2018 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διοργανώνει μαθητικά φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» με θέμα «Μαζί» σε πολλές πόλεις της χώρας.  Καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις σχολείων θα παρουσιαστούν μέσω της ιστοσελίδας [email protected]

Ποιοί συμμετέχουν στο φεστιβάλ στην Πετρούπολη

Μαθητές και μαθήτριες από τις θεατρικές ομάδες παιδιών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 3ου, 6ου, 8ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Πετρούπολης και του τμήματος Γ2 του 4ου ΔΣ Πετρούπολης με τη βοήθεια των θεατροπαιδαγωγών Δέσποινας Μιτσιάλη, Νικολέττας Δημοπούλου και της εκπαιδευτικού Παναγιώτας Σιόλα συναντιούνται  δημιουργικά στη θεατρική σύνθεση που βασίζεται στο έργο «Το σκληρό καρύδι», για να μοιραστούν με το κοινό μια καλλιτεχνική πράξη αλληλεγγύης.

 

Υποστήριξη σχολείων: Δέσποινα Μιτσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου, Παναγιώτα Σιόλα

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δέσποινα Μιτσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου
Σκηνογραφική επιμέλεια - σκηνικά αντικείμενα: Δέσποινα Μιτσιάλη

Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Μιτσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου

Συντονισμός: Δέσποινα Μιτσιάλη, Νικολέττα Δημοπούλου

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συνεργασία: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου ΔΣ Πετρούπολης, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου ΔΣ Πετρούπολης, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου ΔΣ Πετρούπολης, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου ΔΣ Πετρούπολης, 4o ΔΣ Πετρούπολης

Στήριξη: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης

Πληρ. 2106541600 / [email protected] / www.humanrights.theatroedu.gr