Μαυροπίνακας 2x

Αρχείο Παίχτηκε από 22/04/2017 έως 07/05/2017
στο Δημήτρης Ροντήρης
Κείμενο: Ντέμη Θεοφανίδου
Σκηνοθέτης: Φρόσω Κορρού
Ερμηνεύουν: Έφη Θεοφανίδου, Γιάννης Σκόδρας

Περιγραφή

Η Φρόσω Κορρού υπογράφει τη σκηνοθεσία και την κινησιολογία ενός σύγχρονου αστικού ψυχογραφήματος που κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στο θέατρο "Δημήτρης Ροντήρης" στην Πλάκα.

Περισσότερα

Στο έργο ο ήρωας επιστρέφει μετά από μήνες στο σπίτι που ζούσε επί πέντε χρόνια, για να μεταφέρει τις τελευταίες κούτες με τα πράγματα του. Εκεί συναντά την πρώην σύντροφό του και έρχεται αντιμέτωπος με αλλαγές. Εκεί συναντά και τον «μαυροπίνακα». Ένα αντικείμενο που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των ηρώων με το παρελθόν τους και θα αναδείξει τα πρότυπα πάνω στα οποία χτίζανε υποσυνείδητα τις ανάγκες τους και τα οποία προέβαλαν ο ένας στον άλλο. «Ποιον χρειάζεται να ξεπεράσεις για να μείνεις εσύ;»

Σκηνοθεσία/Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουκαλά
Φωτογραφία/Βίντεο: Ηλίας Ζήσης

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία και ανάλαφρη παράσταση αν και παρουσίαζε κάποιους προβληματισμούς ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι ηθοποιοί αν και έκαναν μικρά λεκτικά λαθάκια, είχαν ζωντάνια και κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Μεγάλος χώρος που ήταν γεμάτος από τους θεατές, ωστόσο έκανε τρομερή ζέστη λόγω του πλήθους.

  2. Πολύ καλή παράσταση. Το κείμενο της Ντέμη Θεοφανίδου δυνατό, ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στις σχέσεις των δύο φύλων. Η σκηνοθεσία της Φρόσως Κορρού, λιτή αλλά επαρκώς ευρηματική. Καλός ο Γιάννης Σκόρδας, εξαιρετική η Έφη Θεοφανίδου, δύο νέα δροσερά παιδιά που προσεγγίζουν το κείμενο με σεβασμό αποδίδοντας ρεαλιστικά τους εκάστοτε ρόλους τους. Συστήνεται ανεπιφύλακτα, κυρίως στα νέα ζευγάρια, μια και η παράσταση είναι ικανή να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό. Περάσαμε όμορφα το βράδυ της Παρασκευής 6/5 στο θέατρο της Φρυνίχου, όπου θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το καλοσώρισμα στην υποδοχή ήταν εξόχως εγκάρδιο. Θεατρομάνια ευχαριστούμε πολύ για τη διπλή πρόσκληση.

  3. Ανάλαφρη , χιουμοριστική και συνάμα σοβαρή, διαχρονική και ουσιαστική παράσταση με πολυ καλες ερμηνείες και εξαιρετική σκηνοθεσία σε ένα απο τα πιο φιλικά και ζεστά θεατρα της Αθήνας. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις Θεατρομάνια!

  4. Μια παράσταση με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, με πολύ καλή σκηνοθεσία και δυο νέους ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή. Αξίζει να σημειωθεί και η ευγένεια των υπαλλήλων του θεάτρου.
    Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση!