Μαζί σου για το τίποτα

Αρχείο Παίχτηκε από 15/02/2018 έως 30/03/2018
στο Αργώ
Κείμενο: εμπνευσμένο από το διήγημα του Α. Τσέχωφ «Ανιούτα»
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Μπάρας - HashArt theater group
Σκηνοθέτης: Κώστας Μπάρας - HashArt theater group
Σκηνογραφία: Γιώργος Λιντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ελένη Κουταλώνη, Βαγγέλης Λάσκαρης, Δημήτρης Μαγκλάρας, Τρύφων Μπάρκας

Περιγραφή

Το νέο έργο του Άκη Δήμου, Μαζί σου για το Τίποτα, ζωντανεύει στη σκηνή από την ομάδα HashArt, και με όχημα το ίδιο το "θέατρο" παραβιάζει όλα τα όρια ανοίγοντας διεξόδους σε αδιέξοδα καθημερινά, ανθρώπινα με αστείρευτο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15 στο Small Argo full of Art.

Περισσότερα

Μία κωμωδία-διέξοδος για όσους βρίσκονται σε αδιέξοδο!

Σε αυτή την "κωμωδία" του Άκη Δήμου, ένας σκηνοθέτης κάνει πρόβα με τους ηθοποιούς του και προσπαθούν να διασκευάσουν την "Ανιούτα", ένα μικρό διήγημα του Α.Τσέχωφ. Όμως, οι ήρωες-αντιήρωες του Άκη Δήμου ξεσκίζουν τις σκέψεις, τα σενάρια, την υπομονή τους και τη φαντασία τους, ζητάνε zanax από το κοινό, πατάνε στο παρόν, ονειρεύονται, φτιάχνουν playlist, τραγουδούν, αμφισβητούν, παραδέχονται, αντιδρούν, γελούν, και εμπνέονται από τους "πυροβολημένους", γιατί είναι κανονικοί άνθρωποι.

Άλλωστε ποιος "τραβάει ζόρι για μια Ανιούτα;" Έχουν γνώση της αποτυχίας τους και την αγκαλιάζουν, γιατί γνωρίζουν ότι αποτυχία είναι το να μην ξαναπροσπαθήσεις. Και έτσι αποτυγχάνουν ξανά και ξανά. Καλύτερα μαζί κι ας είναι για το τίποτα: "Η αποτυχία δεν είναι κάτι και τόσο φοβερό. Δηλαδή είναι μία ήττα, αλλά υπάρχουν και ένδοξες ήττες."

Σκηνοθεσία -δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Μπάρας - HashArt theater group
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης
Επιμέλεια Κίνησης: Φώτης Νικολάου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Στριφτάρης
Trailer: Γιάννης Βολιώτης
Αφίσα παράστασης: Γιάννης Καρδάσης
Επιμέλεια προγράμματος: Εκδόσεις Σοκόλη
Επικοινωνία & marketing: Άρης Σομπότης - Playwalk
Curator: Χρύσα Καψούλη
Συμπαραγωγή: HashArt theater group και Καλλιτεχνική Εταιρεία Αργώ

FB page : https://www.facebook.com/HashArt-theater-group-1578788559086750/

Η Ομάδα HashArt

Η ομάδα HashArt theater group ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 και ο στόχος, η πρόθεση, η επιθυμία αλλά και η μέθοδός της αποτυπώνονται στο όνομα με τη λέξη hash που σημαίνει μίξη διαφόρων και διαφορετικών, παλαιών και νέων υλικών που αντλούν από τις βιβλιοθήκες τους, τις δισκοθήκες τους, τις αποθήκες τους και από τον ίδιο τους τον εαυτό.
Με την πρώτη τους παράσταση, Ο Γλάρος… αυτό ήθελα να πω, βασισμένη στον Γλάροτου Α. Π. Τσέχωφ και κείμενα των Άκη Δήμου, Γιώργου Χειμωνά, Laurent Gaude, Γιάννη Ευσταθιάδη, Sarah Kane, Γιάννη Πάνου κ.ά. έκαναν το ντεμπούτο τους στην Πάτρα (προσκεκλημένοι από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) και στα Ιωάννινα, ενώ με την ίδια παράσταση συμμετείχαν  στο ΒΟΒ festival 2017- Φεστιβάλ Αθηνών, και στα 52α Δημήτρια Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2017).

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η νέα κωμωδία του Ακη Δήμου παρουσιάζεται από την ομάδα HashArt theater group υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση και δραματουργική επεξεργασία του Κώστα Μπάρα στη μικρή σκηνή του Αργώ και μας ξαφνιάζει ευχάριστα .Μία "πανκ" παράσταση με χαμηλό budget αλλά με μπόλικη έμπνευση ,αισθητική και πολύ αγάπη για το θέατρο .Πέντε ηθοποιοί επί σκηνής με αφορμή το διήγημα του Τσέχωφ Ανιούτα αμφισβητούν εμπνέονται ,τραγουδούν ,γελούν ,ξεσκίζουν έργα ,δημιουργούν σενάρια ,σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται αλλά κυρίως ονειρεύονται γιατί στο θέατρο όλα επιτρέπονται .Μία παράσταση που θα την θυμάστε και σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε πολύ .