Μεταμορφώσεις

Αρχείο Παίχτηκε από 13/01/2016 έως 24/04/2016
στο Αλκμήνη
Διάρκεια: 70΄
Συγγραφέας: Αντώνης Σπίνουλας
Σκηνοθέτης: Ντίνα Γιαμπουράνη - Αντώνης Σπίνουλας
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Ζαχαράκη, Βασίλης Θελούρας, Βίβιαν Ιωάννου, Εύη Κολιούλη, Σπύρος Χαλκιάς, Γιάννης Χαντέλης.

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο, που μιλάει για την καταλυτική δύναμη της αγάπης, εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τα έργα των αρχαίων μας τραγικών ποιητών, την ελληνική μυθολογία και τα κοινά στοιχεία των παγκόσμιων θρησκειών. Η σκηνοθετική προσέγγιση έχει ως βάση το αρχαίο δράμα, χρησιμοποιώντας σύγχρονα στοιχεία και αναπαραστάσεις έργων Τέχνης και θέλει να δείξει στο θεατή ότι η σοφία, η αλήθεια, η ελευθερία – έννοιες βαθιά συνδεδεμένες με το σεβασμό - μπορούν να βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο να βρει τη δύναμη για μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση στη ζωή του.

Περισσότερα

Η κίνηση συνδέεται με το λόγο, με αποτέλεσμα μια εικαστική παράσταση.  Χαρακτήρες – σύμβολα φανερώνουν τις ρίζες των προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας, αποκαλύπτοντας τρόπους διαφυγής από τον εκφυλισμό της σημερινής εποχής και δίνοντας παράλληλα μια άλλη διάσταση στο νόημα εννοιών, που μπορούν να συντελέσουν στην ανοδική εξέλιξη του ανθρώπου.

Σκηνοθεσία: Ντίνα Γιαμπουράνη - Αντώνης Σπίνουλας
Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης, Τάκης Καρδαράς
Μουσική επιμέλεια: Τάκης Καρδαράς
Φωτισμοί: Στάθης Αναστασίου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
make up artists: Αγγελική Ράπτη - Κωνσταντίνος Μπαστούνης - Γιάννης Μανώλης
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ»
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Βασιλική Ζαχαριά

 Στο τέλος κάθε παράστασης θα πραγματοποιείται κλήρωση τουριστικού διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου, ως δώρο στο θεατρόφιλο κοινό που θα την παρακολουθήσει, ευγενική προσφορά της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πηγα στην πρεμιερα της παραστασης και το παρακολουθησα! Εξαιρετικο εργο!! Ξεχωρισαν κατα την γνωμη μου ο νεαρος Σπυρος Χαλκιάς, ο οποιος τυχαινει και ειναι αδερφος του ηθοποιου Τασου Χαλκια,και ο νεαρος Γιαννης Χαντελης που ενσαρκωνει τον θεο Πανα! Επιβλιτικη ατμοσφαιρα και δυνατες σκηνικες παρουσιες! Το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!!