Μια ανάσα ζωής

Αρχείο Παίχτηκε από 20/05/2016 έως 29/05/2016
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Συγγραφέας: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Σκηνοθέτης: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Ερμηνεύουν: Ήρα Δαμίγου, Βαγγέλης Δισλάκης, Ασπασία Πάστρα, Βασίλης Βούνος, Μάρκος Βρεττάρος, Λεμονιά Αντωνάτου, Μαργαρίτα Κούβελα, ΄Aννα Κοντονίκα

Περιγραφή

Μια ιστορία που περιπλέκεται γύρω από την έννοια της ζωής, του θανάτου και της πίστης. Πίστη στον Θεό, πίστη στη φύση, πίστη στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι το ταξίδι ενός ήρωα, που έχει καταπνίξει βαθιά μέσα του κάθε είδους συναισθήματα τα οποία στο τέλος γίνονται χείμαρρος και πνίγουν τον ίδιο κι όσους στέκονται γύρω του.

Περισσότερα

Από τη  θεατρική ομάδα Alitexnes

θεατρικό έργο μυστηρίου-τρόμου

Το έργο διακρίθηκε με τη δεύτερη θέση στο 2ο Athstage Festival Κάλβου-Καλαμπόκη στην Αθηναϊκή σκηνή τον Ιούλιου του 2015 και πρώτο στην προτίμηση του κοινού.

Περίληψη

Μια βροχερή νύχτα ο Φαίδων με την εγκυμονούσα γυναίκα του Μίνα χτυπούν την πόρτα μιας αλλόκοτης οικογένειας σε ένα απομακρυσμένο χωριό, ύστερα από ατύχημα λόγω της καταιγίδας. Η οικογένεια αυτή αποτελείται από τον πατριάρχη Μιχαήλ, την προκλητική κόρη του Στέλλα και τον ιδιόμορφο, λιγομίλητο γιό του, Μάχο. Η φιλοξενία του Μιχαήλ είναι απλόχερη αλλά από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα φαίνεται ηλεκτρισμένη. Τον πάγο και την αμηχανία αυτής της συναναστροφής σπάει ένα ακόμα ατύχημα. Μια μάνα χτυπάει την πόρτα του Μιχαήλ, κρατώντας στα χέρια της τη μισοπεθαμένη κόρη της, Ανθή. Στα μάτια του Φαίδωνα η Ανθή είναι νεκρή αλλά προς μεγάλη του έκπληξη το κορίτσι κατεβαίνει ζωντανό από τη σοφίτα του Μιχαήλ ύστερα από λίγη ώρα.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Ενδυματολόγος: Μάγδα Καλέμη,
Μακιγιάζ: Ματίνα Τσάκαλη,
Ειδικές κατασκευές: Αθανάσιος Βούρβος,
Οργάν. Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ξύδα