Μια τρελή, τρελή σαραντάρα

Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθέτης: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνογραφία: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Αλέξιος Πρίφτης(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Κωνσταντίνος Κακούρης, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δεπάστας, Ιβάν Σβιτάιλο

Περιγραφή

Η ανεπανάληπτη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου μεταφέρεται στο σανίδι από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη διατηρώντας το ύφος και το "άρωμα" της εποχής.

Περισσότερα

Η διασκευή συνδυάζει το θεατρικό έργο με το κινηματογραφικό σενάριο. Το αριστουργηματικό συγγραφικό δίδυμο που μας χάρισε πολλές αθάνατες - θεατρικές και κινηματογραφικές - κωμωδίες με τις οποίες διασκέδασαν γενιές και γενιές, το 1957 έγραψε την κωμωδία "Σαράντα και..." που ανέβηκε έπειτα από τρία χρόνια στο θέατρο Ακροπόλ από τον θίασο της Μαίρης Αρώνη.

Η Αρώνη ερμήνευσε σπιρτόζικα και με πολύ κέφι την Τζένη Πετρομιχάλη, μια χήρα που μόλις "έκλεισε" τα σαράντα αλλά όλοι της κοπανάνε ότι είναι "σαράντα και...". Καθώς είναι 'ολίγον πεταχτούλα', ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά φτωχό βιολιστή και έρχεται αντιμέτωπη με τα αδέρφια της που θέλουν να την παντρέψουν με τον ηλικιωμένο Τζώρτζη Χατζηθωμά, πλούσιο πλην όμως κουφό εφοπλιστή.

Ο έρωτας αυτός αποτελεί σκάνδαλο για τα ήθη της εποχής αλλά και την κοινωνική τάξη της ηρωίδας. Η παράσταση "έσπασε ταμεία" όπως συνηθίζεται να λέγεται και δέκα χρόνια αργότερα, μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τον τίτλο "Μια τρελή τρελή σαραντάρα" σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει - και απογειώνει - η Ρένα Βλαχοπούλου σε μια ερμηνεία που έχει μείνει αλησμόνητη. 'Οπως η ίδια ομολογούσε, ήταν η αγαπημένη της ταινία.

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Μουσική επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης

Φωτογραφίες

Βίντεο