Μικρά τίποτα – Μεγάλα κάτι

Αρχείο Παίχτηκε από 15/04/2018 έως 20/05/2018
στο Θέατρο της Ημέρας
Συγγραφέας: Λάκης Κουρετζής
Δραματουργική επεξεργασία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Σκηνοθέτης: Ανδρομάχη Μοντζολή
Σκηνογραφία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πάσιος, Ράνια Πρέβεζα, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου

Περιγραφή

Το έργο «ΜΙΚΡΑ ΤΙΠΟΤΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΙ» είναι ως προς την δομή του σπονδυλωτό και θίγει διαχρονικά θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης που εναλλάσσονται και συνδιαλέγονται με ζητήματα και καταστάσεις σύγχρονου προβληματισμού. Το ύφος της παράστασης είναι σύγχρονο, με ποιητική και αλληγορική διάθεση, προκρίνει όμως τον λυρισμό αλλά και την απέριττη, σκληρή και ανελέητη ατμόσφαιρα που περιβάλλει την περιπέτεια της ύπαρξης.

Περισσότερα

Εικόνες άλλοτε μαγικές και ποιητικές και άλλοτε αυστηρές και λιτές, σε διαρκή διαλεκτική σχέση με τον χώρο και τον χρόνο συντελούν στην  σύνθεση του ψυχικού βιότοπου των ηρώων του έργου. Η ζωντανή μουσική και τα τραγούδια, σχολιάζουν όσα συμβαίνουν επί σκηνής και προκαλούν συναισθήματα και αισθήσεις στον θεατή, άλλοτε ανάλαφρα και παιγνιώδη και άλλοτε έντονα συγκινησιακά φορτισμένα.

Εικαστική εγκατάσταση η σκηνογραφία υποστηριζόμενη από ιδιαίτερα μελετημένους φωτισμούς και κοστούμια που «ντύνουν» τολμηρά τους πολυάριθμους ρόλους του έργου, πλάθουν τον ονειρικό, ποιητικό και νοσταλγικό «περιβάλλον» που συνδιαλέγεται με την αέναη κίνηση αλλά και την ακινησία, την αγωνία και την περιπέτεια της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο.

Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Κορέτση