Μπόμπα

Αρχείο Παίχτηκε από 27/10/2018 έως 09/02/2019
στο Παραμυθίας
Συγγραφέας: Νίκος Περέλης
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Παραδείσης
Σκηνογραφία: Ελένη Μιχέλη
Κοστούμια: Ελένη Μιχέλη
Φωτισμοί: Μηνάς Τζαμπάζης
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Κουτουρούσιου Ρένα, Μοσχάτος Κώστας, Παραδείσης Δημήτρης
Παίζουν μουσική: Αλίκη Ζωγράφου (ακορντεόν) - Άννα Μαρία Καρδάμη  (σαξόφωνο)

Περιγραφή

Η «Μπόμπα» είναι μια πολιτικοποιημένη κωμωδία με έντονα στοιχεία φάρσας στην οποία πρωταγωνιστούν τρεις χαρακτήρες που συμβολίζουν την ιδεολογική διάρθρωση της λαϊκής μάζας.

Περισσότερα

Το αφυπνιζόμενο τμήμα της ο «Γιάννης». Το ναρκωμένο από τα «Μedia» και το μικροαστικό βόλεμα η «Μερόπη» σύζυγος του «Γιάννη». Και το ιδεολογικά τυφλωμένο τμήμα που στηρίζει το σύστημα ο «Ευριπίδης».

Μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της κρίσης και της λιτότητας ο «Γιάννης» και ο «Ευριπίδης» δουλεύουν σκληρά στο υπόγειο μιας εταιρίας προσπαθώντας να επιβιώσουν τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Ο καθένας τους δρα και πράττει ανάλογα με την συνείδησή του και την φιλοδοξία του.

Οι ίδιοι σαν λογιστές έχουν τα στοιχεία να τινάξουν στον αέρα τις κομπίνες και τις απάτες του αφεντικού τους που σαν ένα γνήσιο δείγμα ενός στρεβλού καπιταλιστικού συστήματος, τους απομυζά, τους στραγγίζει και τους εξαθλιώνει, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει τα πλούτη και την χλιδή των απατεωνιών του.

Και ενώ ο «Γιάννης» υποκινούμενος από τον «αόρατο» Γεράσιμο κάνει μια εικονική υπεξαίρεση ενός μεγάλου ποσού από τα βιβλία της εταιρίας για να ταρακουνήσει το αφεντικό του, στο τέλος, μέσα από μια σειρά από φάρσες και πολλά ευτράπελα που συμβαίνουν στο σκοτεινό υπόγειο της δουλειάς αλλά και στο σπίτι του, το μόνο που καταφέρνει αντί να βάλει μια «μπόμπα» στα θεμέλια του συστήματος και να την πυροδοτήσει για να εκραγεί αρκείται σε μια προσωπική «έκρηξη συνείδησης».

Η ελπίδα όμως για καλύτερη κοινωνία με καλύτερες, περισσότερες και ίσες ευκαιρίες για όλους δεν σβήνει.

 Η συνέχεια επί σκηνής…

Μουσική – Σύνθεση – Επιμέλεια : Γιώργος Καραγιάννης
Επιμέλεια γραφικών μακέτας : Κώστας Φασουλάκης
Φωτογραφική επιμέλεια : Νίκος Στουρνάρας
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει : Πάνος Μπουρέκας (Loonatik)
Σκηνοθεσία trailer (επιμέλεια): Μηνάς Τζαμπάζης, Λάμπρος Βαμβακάς, Νίκος Στουρνάρας, Ηλίας Δασκαλόπουλος