Ντον Ζουάν ή η Πέτρινη Ευωχία

Αρχείο Παίχτηκε από 21/02/2018 έως 23/02/2018
στο Intrepid Fox
Διάρκεια: 120'
Συγγραφέας: Μολιέρος
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Ερμηνεύουν: Αναστασία Δένδια, Γεωργία Ζάχου, Γιώργος Κορομπίλης, Λουκάς Κυριαζής, Νίκος Μάνεσης, Στέλλα Παπακωνσταντίνου, Γιώργης Παρταλίδης, Νίκος Σαμουρίδης, Νίκος Σιγάλας, Γιάννης Σίμος, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ιωάννα Σουλελέ, Αρίστη Σπύρου, Έλλη Στεργίου, Σοφία Τριανταφυλλάκη, Δημήτρης Τσίκλης, Θεώνη Τσούρμα, Χριστιάνα Χατζηπιέρα, Γιάννης Χόρτης, Άλκηστις Χριστοπούλου

Περιγραφή

Σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και διδασκαλία Σίμου Κακάλα παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία το έργο του Μολιέρου «Ντον Ζουάν ή η Πέτρινη Ευωχία» από το Γ’ έτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη. Παρουσιάστηκε ήδη για 6 παραστάσεις στο INTREPID FOX (Τριπτολέμου 30, Γκάζι) και δίνει άλλες 3 έκτακτες, Τετάρτη 21/2, Πέμπτη 22/2 και Παρασκευή 23/2, ώρα 5:00μμ. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Περισσότερα

Στον ανορθόδοξο χώρο του Fox εκτυλίσσεται μια ανορθόδοξη κωμωδία (ή μήπως τραγωδία;). Ανάμεσα σε παλάτια και νεκροταφεία, μεταξύ Ουρανού και Γης, Ύλης και Πνεύματος, σαρκικών απολαύσεων και πνευματικών αναζητήσεων, ο Ντον Ζουάν παραπαίει ανάμεσα στην επιθυμία αυτού που έχει και αυτού που δεν έχει. Με βασικό μότο «η υποκρισία είναι μια διαστροφή στην μόδα» και ότι «όλες οι διαστροφές που είναι στην μόδα θεωρούνται αρετές», ο Ντον Ζουάν πορεύεται σε ένα σύμπαν που δεν διαφέρει πολύ από το δικό μας και όπου οι επιλογές του τον οδηγούν νομοτελειακά προς το τέλος του, την έξοδό του από τον χρόνο.

Πριν πέσει επάνω μας η οργή του Ουρανού, ο θίασός μας σας προ(σ)καλεί στην αμαρτία, την ηδονή, την επικούρεια ελευθερία της ύλης γιατί «πρέπει κανείς να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των ανθρώπων και ένα σοφό πνεύμα να συντονίζεται με τις διαστροφές του αιώνα του…»

Διδασκαλία: Σίμος Κακάλας
Σκηνογραφία, μουσική, κοστούμια, φωτογραφίες, αφίσα: ο θίασος των είκοσι σπουδαστών