Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα

Αρχείο Παίχτηκε από 05/10/2018 έως 07/10/2018
στο
Σκηνοθέτης: Ελένη Ευθυμίου
Σκηνογραφία: Ελισάβετ Αντάπαση
Κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση
Φωτισμοί: Richard Anthony
Μουσική: Ελένη Ευθυμίου
Ερμηνεύουν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Νοεμή Βασιλειάδου, Χρύσα Γκούμα, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Μαρία Δαχλύθρα, Μαργαρίτα Καϊναδά, Άννα Καλίντσεβα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Νίκος Κυπαρίσσης, Λωξάνδρα Λούκας, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Ντολόπουλος, Θεανώ Παπαβασιλείου, Χάρις Σερδάρη, Χρήστος Σιούμης, Δανάη Τσορλίνη, Αλέξανδρος Χάτσιος

Περιγραφή

Η παράσταση «Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» από της ομάδας Εν Δυνάμει, που συγκίνησε με την ευθύτητά της θεατές σε όλη την  Ελλάδα, παρουσιάζεται στο «Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης» από αύριο Παρασκευή: 5, μεθαύριο Σάββατο: 6, και την Κυριακή: 7 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Περισσότερα

Ομάδα «Εν Δυνάμει»

"Το Θέατρο κάνει τη Διαφορά"

Τον Οκτώβριο στο «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»

                                  «..Δε θέλω άλλους εθελοντές, θέλω φίλους!»

«Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» της ομάδας Εν Δυνάμει, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου, μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε θεατρικά φεστιβάλ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του εξωτερικού, ταξιδεύει ξανά σε μικρές και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Η παράσταση είναι βασισμένη σε μια σειρά από καθημερινές, «ξεχωριστές» ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Όλα τα στιγμιότυπα που διαρθρώνουν την αφήγηση της παράστασης είναι εμπνευσμένα από τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων που τις αναπαριστούν. Η καθημερινότητα, μέσα από τραγούδια, ποιήματα και εικόνες παρουσιάζεται με έναν τρόπο ποιητικό. Ο τρόπος αυτός γίνεται η γέφυρα να ειπωθεί το ανείπωτο. Η θεατρική φόρμα αναμειγνύεται με στοιχεία ντοκιμαντέρ και οι ήρωες συστήνονται με το πραγματικό τους όνομα προσπαθώντας να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα «ποιoς αλήθεια είμαι;».

Μέσα από τη διαδρομή προς την παράσταση, δόθηκε μεταξύ των μελών της ο κοινός τόπος για να δημιουργήσουν από την αρχή μία νέα γλώσσα επικοινωνίας, μία γλώσσα που θα ωθήσει τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπά του, ώστε να δει ότι τα σημεία που τον ενώνουν με το «άλλο» και το «διαφορετικό» είναι τελικά περισσότερα από αυτά που τον χωρίζουν από αυτό. Η τελική σύνθεση του κειμένου προέκυψε από τα μέλη της ομάδας (άτομα με και χωρίς αναπηρίες), τα οποία συνέθεσαν μια ολοκληρωμένη δραματουργικά και αισθητικά παράσταση, αποτέλεσμα πολύμηνης και συλλογικής δουλειάς, η οποία αποκαλύπτει τη δύναμη που έχει το σύνολο να προσπεράσει τα εμπόδια και να ενσωματώσει αρμονικά την κάθε διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης φύσης.

Η ομάδα Εν Δυνάμει είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο δε λαμβάνει καμία μορφή κρατικής ή ιδιωτικής επιχορήγησης για τις δράσεις του. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. «Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα» προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των Εν Δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά τις δικές τους ιστορίες και να ερευνήσουν προσωπικές και οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος και αποτελεί το πρώτο μέρος της θεατρικής τριλογίας με τίτλο «Το Άλλο το Κανονικό».

Επισκεφθείτε τη σελίδα των Εν Δυνάμει στο διαδίκτυο.

Επισκεφθείτε την εκδήλωση της παράστασης στο facebook.

Μια παραγωγή της ομάδας Εν Δυνάμει σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Ελένη Δημοπούλου
Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κοσμίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Φωτεινή Τσακίρη