702

Ο φιλάργυρος

Προσεχώς από 13/10
2ος χρόνος παραστάσεων
Συγγραφέας: Μολιέρος
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Ερμηνεύουν: Βίκυ Αθανασίου, Άγγελος Δελληκάρης, Γιάννης Ζουμπάντης, Ιωάννα Μερκουριάδου, Μάνος Μπάτρης , Δημήτρης Νικολόπουλος, Γιώργος Σαμαράς, Γεωργία Σοφού,  Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Περιγραφή

«Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου θα παίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Γκλόρια ( Ιπποκράτους 7, Αθήνα) από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 3:30 μ.μ, με έναν εννιαμελή θίασο ηθοποιών σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου.

Περισσότερα

Ένας ήρωας κωμικός και συνάμα τραγικός, είναι ο πρωταγωνιστής στο διαχρονικό έργο του Μολιέρου «Ο Φιλάργυρος». Ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, ο δεσποτικός άρχοντας Αρπαγκόν, έχει υπερβολικό πάθος για το χρήμα και την αποταμίευση. Ζει με τον φόβο ότι θα του κλέψουν την περιουσία. Ολόκληρη η πόλη ασχολείται μαζί του λόγο του ναρκισσιστικού του χαρακτήρα, τον οποίο βιώνει και η οικογένεια του αφού θέλοντας να μεγαλώσει την περιουσία του κανονίζει πλούσιους γάμους στα παιδιά του.

Στην παράσταση, που θα τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, ο ήρωας μας καταστρώνει σχέδια για να «καλοπαντρέψει» τα παιδιά του αγνοώντας τις δικές τους επιθυμίες. Όταν εκείνα αντιλαμβάνονται τις προθέσεις του πατέρα τους, ετοιμάζονται να φύγουν από την οικογενειακή εστία για να παντρευτούν τους αγαπημένους τους. Τα πράγματα περιπλέκονται και παίρνουν απρόβλεπτη τροπή, όταν πατέρας και γιος ερωτεύονται την ίδια γυναίκα! Μια απρόσμενη αποκάλυψη θα έρθει να δώσει λύση.

Το έργο είναι κωμωδία καταστάσεων, αντιπροσωπευτικό της ποιότητας του Μολιέρου και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες του κόσμου.  «Ο Φιλάργυρος» είναι πάντα ένα επίκαιρο έργο, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της κρίσης. Οι χαρακτήρες του αντικατοπτρίζουν και τα ήθη της σημερινής εποχής, πλούσιο σε συναισθήματα, θα συναρπάσει, θα διασκεδάσει και θα συγκινήσει.

Η παράσταση είναι παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου που το παρουσιάζει με στόχο την εκπαιδευτική διαπαιδαγώγηση οργανώνοντας παραστάσεις για σχολεία.

Το Πολιτιστικό Πάρκο προσφέρει δωρεάν προσκλήσεις μέσω του politistikoparko.com και του προγράμματος ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ σε παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών τις Κυριακές.

Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Πολιτιστικό πάρκο Λυκαβηττού

Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός
Τηλ: 210 3647200, 210 3645039 Email: [email protected] Website: www.politistikoparko.com/

Εισιτήρια: 12 €
Πληροφορίες: 210 3647200 και 22990 42100
Προπώληση: politistikoparko.com, mikroparkaki.gr, viva.gr, ticketmaster.gr, ticketservices.gr.

Πρεμιέρα: 13/10

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ 15:30