Ο φιλάργυρος

Αρχείο Παίχτηκε από 09/09/2018 έως 31/05/2019
στο Πολιτιστικό πάρκο Λυκαβηττού

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 100'
Συγγραφέας: Μολιέρος
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Σκηνογραφία: Λαμπρινή Καρδαρά
Ερμηνεύουν: Βίκυ Αθανασίου, Άγγελος Δεληκάρης, Αντώνης Αντωνάκος , Ιωάννα Μερκουριάδου, Μάνος Μπάρτης , Δημήτρης Νικολόπουλος, Νέλλη Μακρή, Γεωργία Σοφού, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος.

Περιγραφή

Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει και φέτος την επιτυχημένη παράσταση,  εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Ο Φιλάργυρος»  του Μολιέρου.

Περισσότερα

«Ο Φιλάργυρος»  του Μολιέρου αποτελεί ένα διαχρονικό σατυρικό έργο, καθώς προσεγγίζει πανανθρώπινες αξίες και στηλιτεύει τις ανθρώπινες σχέσεις με ένα χιουμοριστικό αλλά παράλληλα εκπαιδευτικό τρόπο. Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Αρμπαγκόν, είναι ένας χαρακτήρας άπληστος και φιλάργυρος, που ζει με το φόβο ότι θα του κλέψουν την περιουσία. Εξαρτημένος απόλυτα από το χρήμα γίνεται τυραννικός στους γύρω του. Μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές συμπτώσεις καταλήγει να απομονωθεί ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια.

Το κωμικό στοιχείο είναι το κύριο συστατικό της συγκεκριμένης παράστασης, που επιδιώκει να διασκεδάσει, αλλά και  να θέσει προβληματισμούς και να προκαλέσει συναισθήματα στο κοινό της.

«Ο Φιλάργυρος»  του Μολιέρου, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 3:30 μ.μ στο θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

Η θεατρική παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Οργάνωση Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ

Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Facebook: fb.me/filargyros

Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο του Πολιτιστικού Πάρκου εδώ: http://anyflip.com/altv/wigx/

 

Φωτογραφίες

Βίντεο