Ο Γκάτσος που αγάπησα

Περιγραφή

Αναβλήθηκε το καλοκαίρι λόγω βροχής, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να την απολαύσουμε! Η συναυλία με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με τους μοναδικούς Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, παρουσιάζεται –με ελεύθερη είσοδο– στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:30.

Περισσότερα

Στη μοναδική αυτή παράσταση θα ακουστούν στίχοι και ιστορίες του Νίκου Γκάτσου που έχουν αγγίξει την ψυχή μας, τραγούδια του σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Ανδριόπουλου και Κηλαηδόνη, που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της νεότερης Ελλάδας. O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, συναντιέται στη σκηνή με την κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και διαβάζει κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα, ενώ τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Τους δύο ξεχωριστούς ερμηνευτές συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στη σειρά συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Καλοκαίρι στην πλατεία», η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο-Ιούλιο (Αργύρης Μπακιρτζής και «Θέλω να πάρω τα βουνά», Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά, Αγγελική Τουμπανάκη). Η όμορφη πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, με την απεριόριστη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο μέχρι τον Όλυμπο, έγινε ένας δημόσιος χώρος πολιτισμού τον οποίο χάρηκαν χιλιάδες θεατές, που απόλαυσαν υπέροχες μουσικές στιγμές καθισμένοι στις καρέκλες, στα σκαλιά του Μεγάρου ή βολτάροντας ανάμεσα στο υπόλοιπο κοινό...

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια