Ο γλάρος... αυτό ήθελα να πω

Αρχείο Παίχτηκε από 12/02/2016 έως
στο Παπαγάλος
Κείμενο: Α.Π.Τσέχοφ και κείμενα των: Ακη Δήμου,Γιώργου Χειμωνά, Laurent Gaude,Γιάννη Ευσταθιάδη,Sarah Kane, Γιάννη Πάνου,Σπύρου Σταυρόπουλου,Χαβιερ Μαριας,Henriette Vogel, ,Julien Boivent Μ.Αντωνοπούλου, περιοδικό Vita.gr...κ.α.
Σκηνοθέτης: Κώστας Μπάρας
Ερμηνεύουν: Εβίτα Αμερικάνου, Ελένη Κουταλώνη, Σταύρος Λιλικάκης, Τρύφων Μπάρκας

Περιγραφή

Μια παράσταση για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας, βασισμένη στον Γλάρο του Α.Π.Τσέχοφ και κείμενα των: Άκη Δήμου, Γιώργου Χειμωνά, Laurent Gaude, Γιάννη Ευσταθιάδη, Sarah Kane, Γιάννη Πάνου, Σπύρου Σταυρόπουλου, Χαβιερ Μαριας, Henriette Vogel, Julien Boivent Μ.Αντωνοπούλου, περιοδικό Vita.gr...κ.α.

Περισσότερα

''Ο Γλάρος...αυτό ήθελα να πω''

(ένα σύνθημα σε τοίχο που έγινε παράσταση... )

"Αυτό είναι το θεατράκι μας. Σκηνικό κανένα, μονάχα η θέα της λίμνης. Και έρωτας... Πόσος έρωτας..."

Δραματουργική σύνθεση: ομάδα Hashart, Κώστας Μπάρας
Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάρας
Σκηνογραφική - ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Λιντζέρης
Βοηθός σκηνοθέτης: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Επιμέλεια διαφανειών: Γιάννης Καρδάσης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιακοπούλου, Κ.Μπάρας
Video: Νίκος Δαλιάνης

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η πρόσκληση ήταν για την Κυριακή όμως η παράσταση αναβλήθηκε για την Δευτέρα χωρίς προειδοποίηση, καθώς τηλέφωνο επιβεβαίωσης δεν υπήρχε,το αποτέλεσμα όμως άξιζε την ταλαιπωρία.
  Καταρχήν τα παιδιά ήταν ευγενέστατα και εξήγησαν το λόγο της αναβολής ,η δε παράσταση τέλεια,τα 4 παιδιά γεμάτα κέφι και ζωντάνια τα έδωσαν όλα με πάθος για την δουλειά τους με μεστή ερμηνεία,τα θερμά μου συγχαρητήρια.

 2. Στο facebook (Θεατρομάνια) έχω παραχωρήσει μια διπλή πρόσκληση για σήμερα (15/5/16) γιατί δεν θα μπορέσω να πάω. Αλλά μέχρι τώρα βλέπω ότι δεν έχει εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον. Όποιος τη θέλει ας μου τη ζητήσει στο facebook.

 3. Ο γλάρος......αυτό ήθελα να πω
  Αλίμονο σ' αυτούς που δεν αγάπησαν....αλίμονο...αλίμονο....αλίμονο!!!!
  Γιατί η αγάπη είναι δύναμη, είναι δημιουργία, είναι μαγεία....και πόσο μάλλον ο έρωτας....αυτό το ζωογόνο συναίσθημα, αυτό το καταστροφικό συναίσθημα!!
  Και σ' αυτό το μικρό υπογειάκι κάπου στα Εξάρχεια, μυρίζει έρωτας....πολύ έρωτας και το πάθος ξεχειλίζει!! Ο γλάρος πετάει ψηλά, είναι ελεύθερος και ευτυχισμένος!!! Και εμείς βλέπουμε όμορφες εικόνες, τη λίμνη, το θεατράκι, ακούμε τις μουσικές και ονειρευόμαστε...Ονειρευόμαστε έρωτα, ρομαντικές στιγμές, αλήθεια, πετάμε ψηλά, πέφτουμε, πονάμε, κλαίμε, πάσχουμε και ευχόμαστε αυτό το ταξίδι να μην έχει τέλος!!!
  Πόση ψυχή, πόση ενέργεια, πόσο πάθος, πόσο μεράκι, πόσο έρωτα κρύβουν αυτά τα τέσσερα ταλαντούχα παιδιά;;;;
  Συνεπιβάτες στο ίδιο βαγόνι με το δάσκαλό τους, οραματιστή τους, υποστηριχτή τους-Κώστα Μπάρα-μας ταξιδεύουν και καταφέρνουν να πουν την αλήθεια τους, να δείξουν την πίστη και την αγάπη τους για το θέατρο με μια απίστευτη απλότητα χωρίς τίποτα...μόνο με το κορμί, την ψυχή και την καρδιά τους. Πειραματίστηκαν λίγο, πρόσθεσαν κάποια σύχρονα κείμενα γιατί απλά αυτό ήθελαν να πουν....να νιώσουν....να εκφράσουν και η συνταγή πέτυχε απόλυτα.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!

 4. Είδα πρόσφατα την παράσταση «Γλάρος, αυτό που ήθελα να πω» με προσκλήσεις από τη Θεατρομάνια. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το αξεπέραστο κείμενο του Τσέχωφ από τον «Γλάρο» με άλλα θεατρικά κείμενα από το νεότερο θέατρο, σε σημεία του έργου που θα έλεγε κανείς ότι τα συγκεκριμένα κείμενα «προκύπτουν φυσικά». Η σκηνοθεσία είναι ευρηματική και αναδεικνύεται από τις εξαιρετικές ερμηνείες και των τεσσάρων νέων ηθοποιών. Μια παράσταση που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Ευχαριστούμε Θεατρομάνια!