Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης

Συγγραφέας: Στέφανος Κοσμίδης
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Μπαλαμώτης
Ερμηνεύουν: (Με αλφαβητική σειρά) Έλενα Γκάτζα, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδέλας, Ανδρομάχη Μακρίδου, Δημήτρης Όντος, Αλίκη Τσάκου

Περιγραφή

Δευτέρα 27 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Θεσσαλικού στο YouTube για μία βδομάδα η παράσταση της Παιδικής Σκηνής Ο Κύριο Τιμόθεος και το πετράδι της γνώσης.

Περισσότερα

Η  παράσταση, έχει ανέβει στα πλαίσια, της φετινής Χειμερινής Θεατρικής  περιόδου – 2017.  Η  σκηνοθεσία είναι του Λαρισαίου Ηθοποιού, Αλέξανδρου  Μπαλαμώτη.

Έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους, ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση, οι μαθητές και οι μαθήτριες πολλών  Δημοτικών  Σχολείων & Γυμνασίων, που είναι άλλωστε και ένας από τους στόχους της «Παιδικής Σκηνής»  του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Το  πρόγραμμα  των οργανωμένων Σχολικών παραστάσεων παραμένει ανοιχτό μέχρι και τη λήξη του που έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου 2017, για όσους ακόμη Διευθυντές Σχολείων ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, στο τηλ.2410-533417, στην  Υπεύθυνη Προγραμματισμού κυρία Ειρήνη Πλάδα.

Το εβδομαδιαίο  Πρόγραμμα των παραστάσεων  είναι  από ΔΕΥΤΕΡΑ  έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  στις  πρωϊνές ώρες.

Λίγα λόγια για το έργο:
…Ο Τιμόθεος, πολίτης μιας ξεχασμένης χώρας, δουλεύοντας για λογαριασμό του Βασιλιά της χώρας, μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον αλλάξει για πάντα. Αρχικά κατηγορείται από το Βασιλιά της χώρας, γνωστό με το όνομα «Δέλτα Κάπα», ότι έχει κλέψει το διαμάντι της Γνώσης. Ο Βασιλιάς τον φυλακίζει στο Χωροχρόνο. Εκεί ο Τιμόθεος πρέπει να περάσει τους πέντε πλανήτες, τα πέντε επίπεδα της γνώσης και να βρει τον Ξιφομάχο «Γιώτα» που θα τον οδηγήσει στην «Τελική Πύλη» για να επιστρέψει σπίτι. Οι πέντε πλανήτες έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια των παροιμιών που ξεχάστηκαν και ταξίδεψαν μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων. Ο Τιμόθεος μέσα από τις παροιμίες και από τη λαϊκή σοφία θα βρει το θάρρος, το κουράγιο και τη γνώση να αντιμετωπίσει τον «Δ. Κ.» και να επιστρέψει τη χαμένη γνώση στον κόσμο……Ένα παραμύθι για τη σοφία της γλώσσας, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα όπου όλα συμβαίνουν στη σκηνή σαν

 παιχνίδι. Μια παράσταση που μιμείται τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά, τον τρόπο που δημιουργούν με τη φαντασία τους. Βασίζεται σε γνωστές και άγνωστες παροιμίες και μέσα από αυτή, οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη του παραμυθένιου ταξιδιού ανακαλύπτοντας τη δύναμη που κρύβουν οι παροιμίες.…Τα παιδιά με αφορμή την παράσταση θα έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της γλώσσας μας και της σοφίας που εμπεριέχεται. Θα συμμετάσχουν διαδραστικά  στην εξέλιξη του ταξιδιού ανακαλύπτοντας την δύναμη που κρύβουν μέσα τους…Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάσωση της προφορικής παράδοσης του τόπου ως στοιχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να συνδέσει το σημερινό παιδί με την προφορική σοφία του λαού και ειδικότερα τις παροιμίες, προσφέροντας στούς μαθητές ένα ακόμα εργαλείο για να γνωρίσουν καλύτερα το γλωσσικό παρελθόν του τόπου μας.

info:
Συγγραφέας:  Στέφανος Κοσμίδης
Σκηνοθεσία:  Αλέξανδρος Μπαλαμώτης
Σκηνικά:  Γιάννης Κατρανίτσας
Κοστούμια:   Ελένη Στρούλια
Μουσική:  Χρήστος Κτιστάκης
Χορογραφία:  Αγγελική Σαρήογλου
Φωτισμοί:   Μάκης Παπαατριανταφύλλου
Μουσική παραγωγή & «Saund designer»:  Ευριπίδης Μπέκος