Οdette & Vlasia - The show

Αρχείο Παίχτηκε από 17/01/2019 έως 21/04/2019
στο Το τρένο στο Ρουφ
Κείμενο: Odette & Vlasia 
Σκηνοθέτης: Χρήστος Καούκης, Odette & Vlasia
Σκηνογραφία: Χρήστος Καούκης, Νίκος Γεωργίου
Κοστούμια: Εύα Πατραμάνη, Odette&Vlasia
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Κωνσταντινίδου (Odette), Κλαίρη Σαρρηκυριάκου (Vlasia)

Περιγραφή

Η Οδέττη και η Βλασία, το ντουέτο που ξεχώρισε με τη μουσικοθεατρική του performance στο 8ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» (Μάιος 2018) επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και παρουσιάζει στο Θεατρικό Βαγόνι από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00 το πιο διασκεδαστικό, κωμικό, ασυνήθιστο μουσικό show που παρακολουθήσατε ποτέ!

Περισσότερα

Οδέττη και Βλασία: Περσόνες. Eκκεντρικές. Ξεχασμένες. Σκονισμένες. Κουνημένες. Μάγισσες. Πραγματικές. Αδελφές.

Υποκλίνονται στη χρυσή εποχή του τσίρκου και ταυτόχρονα λατρεύουν το καμπαρέ υψηλής αισθητικής. Ακροβατούν ανάμεσα στην “chic“ Belle Époque  και την “αλλόκοτη” βικτωριανή εποχή, με “vaudeville” επιρροές. Παρόλ’ αυτά  ζουν στο 2019. Δεν μιλούν. Ή μήπως μιλούν; Δεν μπορούν να μιλήσουν ή δεν θέλουν; Που οφείλεται η εξάρτηση που έχουν με τα φτερά και που τις οδηγεί;

Η Οδέττη και η Βλασία δημιουργούν ένα κωμικό υπερθέαμα. Δραματοποιούν άνευ λόγου, αιτίας και σεναρίου, επιστρατεύουν τεχνικές ψυχαγωγίας (κλόουν, ταχυδακτυλουργικά, χορό και τραγούδι) και συνθέτουν μια πρωτότυπη συνθήκη που «παντρεύει» περίτεχνα θέατρο και σκηνική ψυχαγωγία.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΜΗΝ αποκαρδιώνεστε από την Οδέττη
ΜΗΝ αποσυγκεντρώνεστε από τη Βλασία

Όταν το τρένο σφυρίξει τρεις φορές αφεθείτε στον ξέφρενο ρυθμό τους...

Λίγα λόγια για τις μάγισσες 

Οδέττη (Χριστίνα Κωνσταντινίδου) 
Ηθοποιός. Από τη σχολή ΒΕΑΚΗ. Με σπουδές στο χορό και το τραγούδι. Από το 2007 έχει συμμετάσχει και έχει δημιουργήσει μουσικοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Διδάσκει θεατρική αγωγή. 

Βλασία (Κλαίρη Σαρρηκυριάκου) 
Musical performer, τραγουδίστρια μέσω του ωδείου “Musical Praxis” με σπουδές χορού (Φωκάς Ευαγγελινός). Έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός σε μουσικές μπάντες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. 

Οδέττη και Βλασία 
Η Οδέττη και η Βλασία (οι αδερφές!!) συναντήθηκαν καλλιτεχνικά σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές και μοιράστηκαν το πάθος τους για το musical, το θέατρο και την μόδα. Οραματίστηκαν τις δυο αδελφές σαν εκκεντρικές περσόνες και σύγχρονες «μάγισσες». Δημιουργούν χαρακτήρες, γράφουν το σενάριο, σχεδιάζουν τα κοστούμια, χορογραφούν , τραγουδούν και επηρεάζονται από διάσημα μαγικά νούμερα. Είναι το πρώτο ντουέτο «αληθινών» θεατρικών μαγισσών/ ταχυδακτυλουργών που παρουσιάζουν μαγικά και ακροβατικά με δραματουργική και θεατρική σύνθεση. Δημιουργούν καταστάσεις και συνεχώς να αναπτύσσουν την εκκεντρική φιγούρα τους σε νέες ιστορίες όπως: “Στο Εργοστάσιο των ξωτικών”, “Στην Παιχνιδούπολη”, “Το χαμένο φτερό”, “Τhe show” κ.α 
Διαγωνισμοί: Πρώτο Βραβείο Φεστιβάλ “Έχω μια ιδέα” (2018)
Φεστιβάλ: Τα 12 κουπέ/το Τρένο στο Ρουφ, ΒΟΒ theater Festival, Eliart Festival, Φεστιβάλ Τήνου, Miniatoures Kids

Θεατρικές Σκηνές: Ίδρυμα το Σπίτι Του Ηθοποιού , Θέατρο Εliart , Τρένο Στο Ρουφ Τηλεόραση: Εμφάνιση στην ΕΡΤ1 

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη 

Χρήστος Καούκης (Σκηνοθέτης/clown/εικαστικός/αυτοδίδακτος)
Έχει σκηνοθετήσει 35 έργα με άξονα το τσίρκο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ με παραστάσεις τσίρκου και παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους . Διοργανώνει διάφορα θεματικά φεστιβάλ και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη τεχνών τσίρκου και παραστάσεων δρόμου σε δημόσιους χώρου στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδρυτής των καλλιτεχνικών εταιρειών“equipoize Circus”, “Object Zero dance theater”, “November interventions”. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία. 

Wagon Bar και Wagon Restaurant ανοιχτά από 8 μμ έως αργά (εκτός Δευτέρας)

Φωτογραφίες