Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα)

Αρχείο Παίχτηκε από 01/11/2016 έως 01/11/2016
στο Θεσσαλικό θέατρο (Λάρισα)
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Κείμενο: A.Long, R.Martin, A.Tichenor
Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθέτης: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης

Περιγραφή

Οι θεατρικοί συγγραφείς Α. Long, R. Martin και A. Tichenor μετά την επιτυχία του έργου τους «Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», συμπύκνωσαν όλη τη Βίβλο (The Bible: The Complete Word of God- abridged) σε μία κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια. Το 2015, χρονιά-ορόσημο για τη χώρα μας, η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, για ένα μήνα, σε Αθηναϊκό Θέατρο σημειώνοντας μοναδική επιτυχία.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης και ο Σωτήρης Δούβρης συναντώνται ξανά επί σκηνής, αυτή τη φορά και στη Λάρισα, στα πλαίσια των «ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ-Φθινόπωρο -2016» στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ» την ερχόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ 31 Οκτωβρίου & την ΤΡΙΤΗ: 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ & ώρα: 9 μ.μ

Οι τρεις καταπληκτικοί ηθοποιοί, θα μας διηγηθούν, τη «διασημότερη ιστορία του κόσμου», αυτή της Βίβλου.

Περισσότερα

Με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, με ευφυείς και επίκαιρες σκηνές (Δέκα Κομμένες Εντολές, Μυστικός Δείπνος-Γιούρογκρουπ, Πόντιος Πιλάτος και το Δημοψήφισμα για την τύχη του Ιησού) αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού, το αποτέλεσμα είναι ένα: μία παράσταση με ξεκαρδιστικό γέλιο.

…Μπαίνοντας οι ίδιοι στη θέση όλων των ρόλων, της Εύας, του Αβραάμ, του Σαμψών, της Σαλώμης, του Ποντίου Πιλάτου κ.ά., θυμίζουν στο κοινό της παράστασης τις κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε προαιώνια ερωτήματα όπως «Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα αριθμό 666»; Στην πορεία του έργου εντούτοις και ενώ φαίνεται να έχουν κερδίσει το εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή, ίσα που προλαβαίνουν να αποφύγουν τη βιβλική καταστροφή!..

Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου στο σκηνοθετικό της σημείωμα σχετικά με την παράσταση του θεάτρου σχολιάζει:

…«Όλη η Βίβλος-κατακλυσμοί, ανθρωποθυσίες, θεϊκές εντολές, θαύματα- ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του ανυποψίαστου θεατή για το αποτέλεσμα του έργου. Σκοπός μας και λόγος για το εισιτήριό σας είναι ένας: η ψυχοθεραπεία. Γιατί αν κοιτάξεις και την πιο δραματική ή υπερβολική ιστορία απλώς με μια άλλη ματιά, μπορεί να ξεσπάσεις σε ένα ατέλειωτο, λυτρωτικό γέλιο, εκτονώνοντας όλες τις στενοχώριες που κουβαλάς, με μιας!»…

 

Συντελεστές

Κείμενο παράστασης: A.Long, R.Martin, A.Tichenor
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτισμοί σκηνής: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ενδυματολογική Επιμέλεια ηθοποιών: Χαρά Κονταξάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Μουσική Επιμέλεια παράστασης: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Παραγωγή: www.gph.gr