Όλιβερ Τουίστ

Διάρκεια: 90' με δεκάλεπτο διάλειμμα
Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς
Απόδοση: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθέτης: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ
Κοστούμια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΑΡΚΟ
Φωτισμοί: ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΟΥΝΔΙΑΣ( & 3D animation)
Μουσική: ΔΑΦΝΗ ΛΑΙΜΟΥ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κίνηση: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ερμηνεύουν: Νίκος Ζιάγκος, Αναστάσης Κολοβός, Μάριος Σέρτζιο Μπούσι, Κώστας Ρωμαίος, Φανή Παρλή, Γιάννης Χριστοφάνης, Κατερίνα Ταπέ, Γιώργος Λουρωτός, Τζούλια Σπυροπούλου, Απόστολος Μαλεπιτζής,   Δέσποινα Κασσιώτη, Χρήστος Γιαννακάκος, Νίκος Παππαδάκης, Δέσποινα Χαριάτη

Περιγραφή

Το κλασσικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς θα παρουσιαστεί τη φετινή χειμερινή σεζόν 2019-2020 στον πιο όμορφο ιστορικό και ανακαινισμένο θεατρικό χώρο της Αθήνας, στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ. Την ιστορία του μικρού ήρωα μεταφέρει θεατρικά και σκηνοθετεί η δημοφιλής δημιουργός ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Περισσότερα

Δεκαπέντε γνωστοί, καταξιωμένοι αλλά και νέοι εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί, μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών ,υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3D ANIMATION και συνθέτουν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Με τα σημαντικά και τόσο επίκαιρα μηνύματα του Ντίκενς μέσα από το ορφανό παιδί που τελικά επιλέγει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ηθική του. Μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν στην απόλυτη φτώχεια σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Ο Ντίκενς στέλνει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας δείχνοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας μπορούν να διασωθούν ακόμη και σ’ ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικής ανισότητας.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο μικρός ορφανός Όλιβερ βρίσκεται σ’ ένα άθλιο ίδρυμα στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όταν τολμάει να ζητήσει λίγο παραπάνω φαγητό από τον ελάχιστο άνοστο χυλό του, τιμωρείται και διώκεται από το σκληρό πανούργο επίτροπο Μπάμπλ.

Έτσι βρίσκεται από το ορφανοτροφείο στους δρόμους του Λονδίνου εξαθλιωμένος και νηστικός. Δεν αργεί να ενταχθεί σε μια ομάδα μικρών κακοποιών που την εκμεταλλεύεται ο πονηρός και ανελέητος Φάγκιν. Ύστερα όμως από μια ληστεία συνειδητοποιεί ότι θέλει μια καλύτερη και έντιμη ζωή και αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα της μητέρας του…

Ειδικές κατασκευές: ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ
Μαλλιά- make up: ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ
Δ/νση παραγωγής: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Εκτέλεση Παραγωγής: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Παραγωγή: ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ          

Facebook Page: https://www.facebook.com/paidikiskinigioulis/
2 Facebook Page:     https://www.facebook.com/texnodromio/
site: http://www.texnisgenesis.gr/index.php/paidiki-skini-nea

Φωτογραφίες

Βίντεο

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή η παράσταση, ωραία τα σκηνικά και τα κουστούμια. Καλή και η σκηνοθεσία και το παίξιμο των ηθοποιών, αλλά θα έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν ότι η παράσταση απευθύνεται και σε μικρά παιδάκια, κάποια από τα οποία είχαν μείνει άφωνα και θα βλέπουν εφιάλτες από τις φωνές των ηθοποιών και τη βιαιότητα ορισμένων σκηνών. Είναι δραματικό το έργο βεβαίως, αλλά η συγκεκριμένη παράσταση προβάλλεται ως παιδική.