Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία

Διάρκεια: 110’ χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο
Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας
Σκηνοθέτης: Κωστής Καπελώνης
Σκηνογραφία: Έλλη Λιδωρικιώτη
Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Κίνηση: Φαίδρα Σούτου
Ερμηνεύουν: ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια), ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Αντωνία Καμπάκου), Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ), ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

Περιγραφή

Το Θέατρο Τέχνης κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία, στις 28 Νοεμβρίου με το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Η παράσταση θα συνεχίσει στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, της οδού Φρυνίχου, από 3 Δεκεμβρίου. Μετά, θα περιοδεύσει σε επιλεγμένες πόλεις, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης με το κοινό εκτός Αθηνών.

Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

 

 

Πληροφορίες:

Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2310 230013

Παραστάσεις: 28, 29, 30 Νοεμβρίου & 1,2 Δεκεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια: 110’ χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 12 € ανέργων/πολυτέκνων /φοιτητικό

Προπώληση: Ταμείο του θεάτρου Αυλαία & www.viva.gr

Φωτογραφίες

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ