Ωραία Ελένη

Αρχείο Παίχτηκε από 17/10/2015 έως 01/11/2015
στο Olvio
Διάρκεια: 95'
Συγγραφέας: J. Offenbach
Μετάφραση: Ζιλ Γκουρντιέ
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Αδάμ
Ερμηνεύουν: Ελένη Λιώνα: Ελένη,Νίκος Στεφάνου: Πάρης,Τίμος Σιρλαντζής, Γιώργος Παπαδάκης: Κάλχας,Αντώνης Σιγάλας: Μενέλαος, Παναγιώτης Τερζάκης: Αγαμέμνονας,Μιχάλης Αγγελιδάκης: Ορέστης,Στέλιος Κέλερης: Αχιλλέας,Νατάσα Παπαμιχαήλ: Αφροδίτη,Λουκάς Θεοδοσόπουλος: Έρωτας

Περιγραφή

H παράσταση- έκπληξη της περσινής χρονιάς, αφού απέδειξε ότι μια ξεκαρδιστική κωμωδία μπορεί να είναι και... όπερα, ολοκληρώνει την επιτυχημένη της πορεία, με 6 μοναδικές παραστάσεις στο OLVIO, από 17 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

Περισσότερα

Η Ωραία Ελένη συστήθηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό την περασμένη σεζόν, πραγματοποιώντας... 56 παραστάσεις! (αριθμός-ρεκόρ για όπερα), σε Αθήνα, Πειραιά, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη, εισπράττοντας τη θερμή υποδοχή του κοινού και εξαιρετικές κριτικές.

Η "Ωραία Ελένη", η γνωστότερη φάρσα του Offenbach, μια σάτιρα που δε χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή, μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά- η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα, αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας. Το στοίχημα της παράστασης είναι να αναδείξει τη θεατρικότητα της Ωραίας Ελένης, χωρίς να επισκιάσει την εμπνευσμένη μουσική του Offenbach. Τέσσερις μουσικοί, επτά λυρικοί ερμηνευτές και δύο χορευτές υψηλού επιπέδου, προσεγγίζουν την κωμική όπερα αναδεικνύοντας εξίσου και τα δύο συστατικά στοιχεία. Οι φίλου του θεάτρου και οι φίλοι της όπερας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική μεγαλoφυία του Offenbach και τις μελωδίες που γέννησαν λίγα χρόνια αργότερα το can can. Το λιμπρέτο, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κριτικούς της εποχής, έχει μεταφραστεί στα ελληνικά για να φτάσει αβίαστα στο σύγχρονο κοινό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική διεύθυνση: Χρύσα Γρένδα
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Μετάφραση: Ζιλ Γκουρντιέ
Σκηνικά - κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφία - Video: Νίκος Βούλγαρης
Διασκευή - προσαρμογή διαλόγων: Παναγιώτης Αδάμ

Ορχήστρα:
Μαρία Παχνιστή: φλάουτο
Περικλής Τιμπλαλέξης: βιολί
Καίτη Πάντζαρη
: τσέλο
Χρύσα Γρένδα
: πιάνο