Παραμύθι χωρίς όνομα

Αρχείο Παίχτηκε από 01/04/2018 έως 29/04/2018
στο Παραμυθίας
Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα
Διασκευή: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Σκηνοθέτης: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Σκηνογραφία: Τάκης Μελίδης
Κοστούμια: Τάκης Μελίδης
Φωτισμοί: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος (πρωτότυπη)
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Γιώργος Αντωνόπουλος, Αλίκη Ζωγράφου, Αγγελική Παντερμαλή, Νατάσα Παντερμαλή, Γιούλη Παπανελοπούλου, Άκης Συνετός, Νίκος Τουλιάτος, Ζωή Τριανταφυλλίδη
Παίζουν μουσική: Αλίκη Ζωγράφου(Ακορντεόν), Νίκος Τουλιάτος(Κρουστά)

Περιγραφή

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο γέρο- βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η γυναίκα του, βασίλισσα Παλάβω, μαζί με τις κόρες τους τις βασιλοπούλες, Ζήλιω και Πικρόχολη, με τον αρχικαγγελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους, ρίχνουν έξω τη χώρα η οποία πτωχεύει και οι κάτοικοί της αναζητούν εργασία σε άλλες πατρίδες, καθώς η χώρα τους πια δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και ελπίδα σωτηρίας.
Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο ο γιος του Αστόχαστου  και προτείνει σε όλους τους πολίτες να εργαστούν τίμια και ευσυνείδητα καλλιεργώντας την ίδια τους τη γη. Σε αυτήν την πρωτοβουλία, σύμμαχος του βασιλόπουλου είναι όλοι οι πολίτες, έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του, και να εργαστούν μ' εντιμότητα και ευσυνειδησία, προκειμένου η χώρα τους να ανασυγκροτηθεί και πάλι και να γίνει μια νέα και υγιής πατρίδα για όλους.
Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μια χώρα γεμάτη από φαντάσματα,  μύθους και άγρια θηρία και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σ' εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στ' αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης, για μια κοινωνία ελεύθερη γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.
( Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO στα πλαίσια του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού)
Περισσότερες πληροφορίες  στο : www.paramithias.gr