Περσινές Βροχές

Αρχείο Παίχτηκε από 10/10/2015 έως 29/11/2015
στο 104
Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Καρασαββίδης
Ερμηνεύουν: Δώρα Παρδάλη

Περιγραφή

Μονόλογος σε τρία κεφάλαια: Παρόν, Μέλλον, Παρελθόν.
Μπορεί ένας έρωτας να περάσει από βοµβαρδισµούς, θεωρίες σχετικότητας, σκακιστικές κινήσεις και να βγει ζωντανός; Σε ρωτάω. Μπορεί;

Περισσότερα

Οι Περσινές Βροχές,
για πρώτη φορά ολοκληρωµένες
παρουσιάζονται στο Blackbox του 104.

Πόσα συναισθήµατα έχεις, άραγε, κρυµµένα;

Μονόλογος σε τρία κεφάλαια: Παρόν, Μέλλον, Παρελθόν.

Μπορεί ένας έρωτας να περάσει από βοµβαρδισµούς, θεωρίες σχετικότητας, σκακιστικές κινήσεις και να βγει ζωντανός; Σε ρωτάω. Μπορεί;

Μια ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, σε έναν νέο ελληνικό µονόλογο, αναµετράται µε τα γεγονότα που στιγµάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέµων, ερώτων κι απωθηµένων: Άνοιξη 1914. Στα πρόθυρα του Μεγάλου Πολέµου. Μια γυναίκα ακροπατεί ανάµεσα στα αποµεινάρια της Μπελ Επόκ και τις Κεντρικές Δυνάµεις. Και µετά έρχονται κι άλλα. Ανάµεσα στα περασµένα και τα µελλοντικά µεγαλεία των ανθρώπων, μια ηθοποιός διατρέχει 25 χρόνια ιστορίας, από τις αρχές του Ά Παγκοσμίου Πολέμου ως τις αρχές του Δεύτερου, προσπαθώντας να αναγνωρίσει αν οι άνθρωποι που δίνουμε τη ζωή μας για ένα λουλούδι είμαστε οι ίδιοι που πλημμυρίσαμε πέντε ηπείρους στο αίμα, καθώς πλησιάζουμε στο ανατρεπτικό φινάλε.

Το αμάλγαμα ποιητικού ρεαλισμού και σαρκασμού, ο μονόλογος που ξεκίνησε από τους νέους συγγραφείς του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένος. "Θα ρθουν καιροί -θα δεις- που θα πηδάμε από τις βάρκες του Χέμινγουεϊ· και δεν θα είσαι εκεί για να μας δεις."

 

Ταυτότητα Παράστασης
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταµπούλου
Ενδυµατολόγος: Βασιλική Σύρµα
Μουσική επιµέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Φωτογραφίες: Ορέστης Τσιτούρης
Παραγωγή: What If? Productions

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ζωή σε τρεις πράξεις, ένας συγκλονιστικός μονόλογος μιας κοπέλας, μιας γυναίκας μιας μητέρας... Μας μεταφέρει στο 1914 ως κοπέλα, ερωμένη που ζητάει από τον αγαπημένο/ σύζυγο να μην φύγει για το μέτωπο του πολέμου, διανύει μια 25ετία μέχρι το 1940 και τα γεγονότα που διαδραματ-καν και σημάδεψαν αυτή την περίοδο. Εξαιρετική η ηθοποιός που ερμήνευσε τον μονόλο. Ευχαριστώ πολύ το ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση.