Πόλεις μιας Πόλης

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2018 έως 12/05/2018
στο Εργοτάξιον
Κείμενο: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Σκηνοθέτης: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Σκηνογραφία: Κατερίνα Μπαξεβάνη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κουτροπούλο
Χορογραφία: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Ερμηνεύουν: Καλλιόπη Κουτροπούλου, Κατερίνα Μπαξεβάνη, Κάλλη Ντάφλου, Αιμιλία Σιαφαρίκα

Περιγραφή

Ένα θεατρικό project για παιδιά που στηρίζεται σε αρχές ψυχολογίας, μουσικοθεραπείας, όσο και σε εικαστικές και αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις.

Περισσότερα

Από την ομάδα Καλειδοσκόπιο

Κατάλληλη για παιδιά από 2 έως 10 ετών,καθώς και για ειδικές κατηγορίες λόγω των ειδικά διαμορφωμένων ήχων και εικόνων.

Με το καράβι μας να ταξιδεύει μεταξύ ουρανού και θάλασσας τα παιδιά γίνονται επιβάτες  σε ένα ταξίδι προς  τόπους ιδιαίτερους και μαγικούς.

Ταξιδεύουμε έως το δάσος των παπουτσιών ,οπού εκεί τα παπούτσια χάνουν το δρόμο τους , φτιάχνουν καινούριους μέσα απο το βάδισμα τους και το καθένα απο αυτά μας αφηγείται  την δική του  ξεχωριστή ιστορία  για την διαδρομή του.

Στην πόλη του ξυπόλητου μαέστρου που διευθύνει μια ορχήστρα από κούνιες και συνθέτει το δικό του μοναδικό τραγούδι απο τους ήχους όλου του κόσμου  που όποιος το ακούει δεν αισθάνεται πια μοναξιά .

Και τέλος αρμενίζει μακριά και φτάνει σε δύο όμοιες πόλεις χτισμένες απο τον ήχο της καρδιάς της γης. Οι κάτοικοι τους δεν μπορούν να ειδωθούν γιατί είναι εγκλωβισμένοι στο σχήμα των παραθύρων τους ,αλλά καταφέρνουν να επικοινωνήσουν φτιάχνοντας νέα σχήματα και το καινούριο τους παράθυρο να βλέπει σε ολόκληρο το σύμπαν ,να βλέπει τους πλανήτες και να ακούει την μουσική τους.

Κάπως έτσι, όπως ολοκληρώνεται και το έργο μας...

“Κι έγινε ένα τεράστιο κονσέρτο από τα κομμάτια πολλών πόλεων”

Ως αρχιτέκτονας του χώρου που έχει μέσα του το κάθε παιδί ,συμμετέχει στη διάδραση της παράστασης, όπου τα παιδιά σε ομάδες δομούν με σχήματα δικές τους συνθέσεις, ενώνουν κομμάτια από χάρτες και παράγουν ήχους από τα σύνορά τους, φτιάχνουν δρόμους και τα βήματά τους επικοινωνούν με τον δικό τους τρόπο, ώστε το άτομο, η ομάδα και ο υλικός χώρος να συνυπάρξουν, φτιάχνοντας ένα μεγάλο κονσέρτο από ήχους.

Σκηνογραφική και εικαστική προσέγγιση: Κατερίνα Μπαξεβάνη
Μουσική επιμέλεια & videos: Νικόλας Παπατριανταφύλλου