Radio GaGa

Αρχείο Παίχτηκε από 26/01/2020 έως 05/04/2020
στο Ίσον
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Γιώργος Στυλ
Σκηνοθέτης: Γιώργος Στυλ
Σκηνογραφία: Γιώργος Στυλ
Κοστούμια: Theodora Soumaleuri
Κίνηση: Ηλέκτρα Αρσενίδου
Ερμηνεύουν: Αντώνης Καραστεργίου, Αλέξανδρος Λουίζος, Μαρία Παρίκου, Γιώργος Στυλ, Χιόνια Χιωτέλλη … και ένας καλεσμένος-έκπληξη σε κάθε παράσταση!

Περιγραφή

Ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια των Queen δανείζει το όνομά του στο νέο θεατρικό έργο “Radio Ga Ga”  του Γιώργου Στυλ που θα «εκπέμψει» τα μηνύματά του διεκδικώντας τη θέση του στον κυβερνοχώρο αλλά και στην καρδιά του κοινού, από τις 26 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 18:00 στο θέατρο ΊΣΟΝ.

Περισσότερα

«Το μόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι λίγη έμπνευση, λίγο παιχνίδι. Κι όταν ζεστάνει το μέσα του, όλα είναι δυνατά». Κανένας

Μια «τυχαία» συνεύρεση τεσσάρων ανθρώπων στην ταράτσα ενός παλιού νεοκλασικού στα Εξάρχεια θα δώσει πνοή σ’ έναν καινούριο ραδιοφωνικό σταθμό, τον Radio Ga Ga. Ένας Kανένας, κάποιος Βασίλης, η Σήλια και μία Αλέξια, όλοι τους άνθρωποι της διπλανής πόρτας, θα γνωρίσουν για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Ένα μετέωρο μουσικό ταξίδι, που γίνεται η αφορμή ν’ αγγίξουν ευαίσθητες χορδές άλλων ανθρώπων, θα τους φέρει στο όριο της αυτογνωσίας. Σύντομα θα κληθούν να πάρουν χωρίς ψευδαισθήσεις μια απόφαση για το μέλλον τους.

Αφορμή για τη δημιουργία του έργου ήταν το ραδιοφωνικό μονοπάτι που περπάτησαν μαζί ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί οι ηθοποιοί της παράστασης. Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στο ομώνυμο μουσικό κομμάτι των Queen, μέσα από το οποίο εναντιώθηκαν στη δύναμη της εικόνας, που έφερνε η εξάπλωση τότε της τηλεόρασης, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο «κλασικό» ραδιόφωνο. Στη σημερινή εποχή η δύναμη της εικόνας έχει ενισχυθεί με την επικράτηση των social media και της άκρατης εισβολής τους στη ζωή μας, ενώ το ραδιόφωνο συμβολίζει την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή.

Radio Ga Ga : social media plastic way of life VS human oriented pleasureful way of life.

Το “Radio GaGa” είναι το τρίτο στη σειρά θεατρικό έργο του Γιώργου Στυλ, μετά τα «mars1: Μοναξιά στη Γη» (2015) και «Nakiami: Δεν κλαίω άλλο» (2011).

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευαγγελία Χαραλαμποπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλιεράκης
Παραγωγή: Ομάδα Κύνικs
Επικοινωνία: Άρης Σομπότης

Σελίδες: www.radio-gaga.gr
https://www.facebook.com/radiogagatheplay/
https://www.youtube.com/channel/UC3Hf_dWSgdwVcDRKCBoyggQ
https://www.instagram.com/radiogagatheplay/

Φωτογραφίες

Βίντεο

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην ταράτσα ενός παλιού σπιτιού στα Εξάρχεια δίνεται η αφορμή να συναντηθούν τέσσερις μεταξύ τους άγνωστοι και αποφασίζουν να δημιουργήσουν έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο καθένας με βάση τις εμπειρίες και τη ζωή του μιλάνε στο κοινό για την απρόσωπη κοινωνία στην οποία ζούμε. Επίσης παρουσιάζουν το αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα μας καθώς έχουμε χάσει την ουσιαστική επαφή και τα συναισθήματα μας έχουν αντικατασταθεί από έτοιμα εικονίδια χαράς λύπης κλπ

    Μία αξιόλογη παράσταση από τέσσερις ταλαντούχους ηθοποιούς. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

  2. Σαν ιδεα η μεταφορα του ραδιοφωνικου σταθμου ειναι ενδιαφερουσα.οι ηθοποιοι αρκετα καλοι αλλα το κειμενο τιποτα το ιδιαιτερο κ με πολλα ασαφη σημεια.η ιδεα να χρησιμοποιουνται δυο επιπεδα ( σκηνη κ παταρι)λειτουργικη κ εξυπνη.ευχαριστω για την προσκληση