552

Relax... Mynotis

Αρχείο Παίχτηκε από 06/10/2017 έως 12/11/2017
στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Φρυνίχου

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνοθέτης: Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνικά: Κώστας- Ηρακλής Γεωργίου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Ερμηνεύουν: Βασίλης Παπαβασιλείου & Γιάννος Περλέγκας

Περιγραφή

Μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης θεατρικής σεζόν, η παράσταση Relax... Mynotis του Βασίλη Παπαβασιλείου επαναλαμβάνεται στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα, από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 12 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Περισσότερα

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Γιάννος Περλέγκας 
συζητούν για το Relax… Mynotis με το κοινό!

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 
αμέσως μετά το τέλος της παράστασης.

Μια  διαφορετική συνάντηση με το κοινό δίνουν ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Γιάννος Περλέγκας με αφορμή την παράσταση Relax…Mynotis στην Φρυνίχου.
Την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης οι δύο πρωταγωνιστές θα μείνουν στη σκηνή για να μιλήσουν με το κοινό και να συζητήσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, με αφορμή αυτό το ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που αποτύπωσε μοναδικά στο κείμενό του ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, Relax... Mynotis, είναι μια κωμωδία σε τρεις εικόνες  με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας". Ένας ηθοποιός μεγάλος, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτήν τη δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ο ηθοποιός έχει μιαν έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης. Η διαθήκη (και αυτήν τη φορά!) παραμένει ημιτελής αλλά η παράσταση έρχεται να την συμπληρώσει, θεατρική αδεία, με την έλευση δύο φαντασμάτων που προέρχονται από το πάνθεον της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Πρόκειται, κοντολογίς, για ένα ταξίδι στο επέκεινα ή, αν προτιμάτε, για μια πτήση στο νεοελληνικό υπερπέραν.

Έτσι ξεκινά το «RELAX…». Σαν ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν. Παραστάτες σ' αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τα άλλα μικρή. Ίσως αυτή η χώρα, που μοιάζει σήμερα ακινητοποιημένη, τίποτα να μη χρειάζεται τόσο πολύ όσο ένα ταξίδι ή την ιδέα έστω ενός ταξιδιού…

Μέγας χορηγός του «RELAX…» είναι ο ανεξάρτητος φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ Α.Ε.».

Καλλιτεχνική συνεργάτις – Εκτέλεση παραγωγής: Νικολέτα Φιλόσογλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φωτογραφίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mιά καταπληκτική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης το Relax Mynotis. Ένα υπέροχο κείμενο δοσμένο με έξυπνο τρόπο από τον υπέροχο Βασίλη Παπαβασιλείου και τον εκπληκτικό Γιάννο Περλέγκα. Υπηρέτησαν με τον πιο φυσικό τρόπο ένα πυκνογραμμένο κείμενο και μας χάρισαν μια φανταστική θεατρική βραδιά. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 2. Μια πολύ καλή παράσταση με υψηλά διανοήματα, ευθύ και καυστικό χιούμορ, εύγλωττη σκέψη και φιλοσοφικό υπόβαθρο που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Οι ερμηνείες είναι στέρεες, μεθοδικά δομημένες και ώριμες και το σύνολο αποπνέει μια βαθιά θεατρικότητα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση

 3. Μια γλυκόπικρη σάτιρα πάνω στην Νεοελληνική πραγματικότητα με αφορμή τον καλλιτεχνικό κόσμο παρακολούθησα στο Θέατρο Τέχνης δοσμένη από την καλλιτεχνική ευαισθησία του σπουδαίου Βασίλη Παπαβασιλείου και του σημαντικού νεότερου ηθοποιού Γιάννου Περλέγκα. Ένας διάλογος δυο γενεών με βαθιά φιλοσοφική διάθεση πάνω στα ανθρώπινα μας συνεπήρε και απολαύσαμε υπέροχες ερμηνείες . Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια.

 4. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΟΣΜΕΝΟ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΛΕΓΚΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

 5. Το Σάββατο 14/10 παρακολούθησα , χάρη στη χορηγία σας, μια καταπληκτική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, Relax Mynotis. Ένα φιλοσοφικό κείμενο δοσμένο με ανάλαφρο τρόπο από ένα μεγάλο δάσκαλο, τον Βασίλη Παπαβασιλείου και έναν εκπληκτικό συνοδοιπόρο , το Γιάννο Περλέγκα. Υπηρέτησαν με τον πιο φυσικό τρόπο ένα πυκνότατο κείμενο και μας χάρισαν 80 λεπτά θεατρικής μαγείας. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια!

 6. ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ "ΔΥΣΚΟΛΟ." ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 7. Παρακολούθησα σήμερα την παράσταση μετά από την ευγενή παραχώρηση της πρόσκλησης από την κα Ρουμπεση. Η παράσταση ήταν πάρα πολύ καλή, οι ερμηνείες και των δυο ηθοποιών ήταν εκπληκτικές, προεξεχοντως του κου Παπαβασιλείου ο οποιος ενσάρκωσε τον Μινωτή. Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για τις εξαιρετικές παραστάσεις που μας προσφέρεις.

 8. Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομανία που μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια πολύ καλή θεατρική παράσταση!Εξαιρετικό κείμενο και ερμηνεία από τον Βασίλη Παπαβασιλείου,ενώ ο Γιάννος Περλέγκας κάνει φιλότιμη προσπάθεια,αλλά δεν τον βοηθά ιδιαίτερα η φωνή του,που της λείπει το θεατρικό στοιχείο.

 9. Ειδα σημερα, με προσκληση σας ,Κυριακη την παρασταση με τον εξαιρετο Βασιλη Παπαβασιλειου σε τριπλο ρολο (συγγραφεας-σκηνοθετης-ερμηνευτης/ηθοποιος) μαζι με αξιο συμπρωταγωνιστη διπλα του τον Γιαννο Περλεγκα.Ο λογος στον ρολο του ηθοποιου για την ζωη γενικοτερα πολύ δεικτικος και καυστικος για τους παντες φιλους,συναδελφους,πολιτικους μιλωντας κυριως για την ψυχοσυνθεση του καθενα όπως την αντιλαμβάνεται ο ιδιος.Οταν ο λογος του γινοταν ΚΑΘΑΡΑ πολιτικος υπηρξε ισοπεδοση των δυο βασικων συστηματων καπιταλισμου-κομμουνισμου.Στην ουσια αναφέρεται ότι ολοι ειτε είναι ηθοποιοι ειτε όχι παιζουν ένα ρολο.Ειπε πολλες αληθειες αναφερομενος ιστορικα για την Ελληνικη κοινωνια και τους πολιτικους που την εκπροσωπουν
  Ερμηνευτικα με ικανοποιησε η παρασταση αλλα εχω διαφωνιες ως προς την ισοπεδοση που επιχειρηθηκε.Ομολογω ότι καποια πραγματα που ειπωθηκαν δεν τα καταλαβα