Ροστμπίφ

Διάρκεια: 80'
Συγγραφέας: Λεία Βιτάλη
Σκηνοθέτης: Χρύσα Καψούλη
Σκηνογραφία: Σπύρος Γκέκας
Κοστούμια: Σπύρος Γκέκας
Μουσική: Nalyssa Green
Ερμηνεύουν: Νικόλαος Χαλδαιάκης, Χρύσα Καψούλη, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Λευτέρης Παπακώστας, Κατερίνα Παρισινού

Περιγραφή

Το διπλά βραβευμένο στην Ελλάδα και διεθνώς, έργο της Λείας Βιτάλη «Ροστμπίφ», έρχεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας για να ξεδιπλώσει, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Χρύσας Καψούλη, τον σκοτεινά κωμικό και σουρεαλιστικό κόσμο μιας καταραμένης «οικογένειας» από το παρελθόν με πάθη, έρωτες, συγκρούσεις και ανατροπές που «στάζουν αίμα», από 7 Φεβρουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

Περισσότερα

Μέσα σε ένα κλίμα γκροτέσκο ξεδιπλώνεται το θρίλερ της αναβίωσης του μύθου των Ατρειδών. Οι ήρωες ζωντανεύουν στη σύγχρονη εποχή διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία και το χαμένο έρωτα.

Καθώς η Κλυταιμνήστρα ακονίζει τα μαχαίρια της για το ροσμπίφ που κανείς δεν ξέρει τη σύνθεσή του, η Ιφιγένεια αναζητά τη χαμένη τρυφερότητα και ο Αίγισθος εποφθαλμιά τη θέση του Αγαμέμνονα στην καρδιά και τη ζωή της Κλυταιμνήστρας.

Η επιστροφή του Αγαμέμνονα φουντώνει ένα πάθος που βάφεται με αίμα. Σε έναν κόσμο σκοτεινό, κωμικό και σουρεαλιστικό, όπου ο έρωτας συγκρούεται με το πεπρωμένο και ανατρέπει τον μύθο, η λαχτάρα της Κλυταιμνήστρας για έρωτα και πάθος φτάνει σε μια απροσδόκητη θεαματική αποκορύφωση. Το έργο έκανε πρεμιέρα το 2004 στο RiversideStudios-Studio3 στο Λονδίνο.

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Visual Art: Γιάννης Βολιώτης
Βοηθός σκηνοθέτης - θεατρολόγος: Ζωή Μαντά
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Πάλλης 
Οργάνωση παραγωγής: Άρης Σομπότης
Φωτογραφίες-Video trailer: Volition Pictures

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γενικά αποφεύγω να κάνω κακές κριτικές σεβόμενη τόσο τους δημιουργούς όσο - και περισσότερο- την προσπάθεια των ηθοποιών. Η συγκεκριμένη παράσταση, εμπνευσμένη από το μύθο της Κλυταιμνήστρας, αποτελεί κατά τη γνώμη μου μία "διασκευή" της ιστορίας. Σίγουρα ενέχει αρκετά αλληγορικά στοιχεία, θέλοντας να θίξει το ζήτημα της κρίσης στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά η συγκεκριμένη παράσταση, όπως τουλάχιστον δομήθηκε, δεν έπεισε. Οι ερμηνείες υπήρξαν έως και κακές με φωτεινή εξαίρεση το ρόλο της Ιφιγένειας. Τέλος, κάποια σκηνοθετικά εφφέ βοήθησαν στην μεταφορά της ατμόσφαιρας που ήθελε να επιτύχει ο σκηνοθέτης.

  Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια!

 2. Μια αλληγορική παράσταση με ένα πολύ δυνατό κείμενο που πραγματεύεται τις σχέσεις αγάπης και εξάρτησης σαν επιβολή εξουσίας. Ατμοσφαιρικό με ερμηνείες λίγο άνισες μεταξύ τους. Καλύτεροι οι ηθοποιοί που ενσάρκωναν τους ρόλους της Ιφιγένεισς και του Ρούμπι/Αίγισθου. Ευχαριστώ θεατρομανία.

 3. Προκείται όντως για ένα δυσνόητο έργο που οντως πρέπει να σαι ''διαβασμένος'' για να παρακολουθήσεις.....όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την πολύ καλή σκηνοθεσία και την άρτια ερμηνεία του συνόλου των ηθοποιών....

 4. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι θεατές, πρόκειται για ένα έργο δυσνόητο, τουλάχιστον για μένα που βρέθηκα τελείως απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο. Με άλλα λόγια, δεν απευθύνεται στο μέσο όρο. Όμως η σκηνοθεσία είναι τόσο εξαιρετική, η ατμόσφαιρα τόσο υποβλητική, οι ερμηνείες τόσο καλές, που όλη η παράσταση με συνεπήρε. Είναι από αυτά τα έργα που δε βγάζεις απόλυτα νόημα ούτε εν τέλει καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο ποιητής, όμως ασκεί μια τέτοια γοητεία πάνω σου που θέλεις να το ξαναδείς. Κι αν δεν καταλάβεις τίποτα, τουλάχιστον θα απολαύσεις ξανά εκπληκτικές ερμηνείες, όπως αυτή του Αίγισθου-Ρούμπι. Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομανία και το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας για την πρόσκληση!

 5. Ατμοσφαιρική παράσταση...Όμως ένα δύσκολο και δυσνόητο έργο τουλάχιστον για εμάς...Οι ηθοποιοί πολύ καλοί στις ερμηνείες τους..Ξεχώρισα ιδιαίτερα τον ρόλο της Ιφιγένειας...Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.

 6. Ψυχολογικό θρίλερ!!
  Η παράσταση προσεγμένη.
  Όλοι οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και μας άρεσε ιδιαίτερα η ερμηνεία της κας Χριστίνας Χειλά.
  Δεν καταλάβαμε και δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε την πραγματικότητα από τη φαντασία, το παράλογο,....δεν καταλάβαμε το θεατρικό αυτό έργο ...