Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϋ

Αρχείο Παίχτηκε από 05/04/2018 έως 12/04/2018
στο Πειραιώς 131
Συγγραφέας: Γούντυ Άλλεν
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Κοέν
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Ιωάννα Αβδελοπούλου, Ιουλία Αγαλίδου, Τζοάννα Αγγελή, Ρία Ανθή, Ιωάννα Απόδιακου, Γιώργος Βαγγελής, Έλια Γαλλαίου, Χριστίνα Γκιζελή, Παναγιώτης Δαβιδόπουλος, Ιφιγένεια Θωμάκου, Ιακωβίνα Κάββουρα, Ορέστης Καλογερόπουλος, Μυρτώ Κόντα, Άγγελος Κοντογεωργίου, Χριστίνα Κούταλη, Ζωή Κυρεθίδου, Άννα Μαρία Λιναρδάτου, Βαρβάρα Μακράκη, Τερέζα Μαρκοπούλου, Ανδρονίκη Μαστροκάλου, Χρύσα Μουσιώνη, Ελένη Μπίκου, Άντζυ Χριστίδου, Στέργιος Περτσινίδης, Κώστας Ρέππας, Ελίνα Σουλτάνη, Στελλίνα Σταματίδου, Στέλιος Τίγκας, Κορίννα Τσαπραλή.

Περιγραφή

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ τιμώντας τον αξέχαστο θεατράνθρωπο Βασίλη Διαμαντόπουλο οργανώνει στις 5 Μαΐου την έκτη της επαγγελματική παράσταση.

 Στη Νέα Υόρκη του 1920, η παραγωγός ενός ιδεαλιστή θεατρικού συγγραφέα βρίσκει χορηγό για το καινούργιο του θεατρικό έργο: πρόκειται για έναν γκάνγκστερ, ο οποίος θέτει ως όρο τη συμμετοχή στην παράσταση της ατάλαντης φιλενάδας του. Τα πράγματα περιπλέκονται από τη στιγμή που στο θίασο δέχονται να συμμετέχουν και δύο μεγάλα ονόματα του Μπρόντγουεϋ.

Περισσότερα

 

Οι «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» είναι μια φαντασμαγορική κωμωδία που τοποθετείται στην καλλιτεχνικά δημιουργική δεκαετία του ‘20. Μια έξοχη, αποκαλυπτική κωμωδία του κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη που περνάει με ευκολία απ’ το στοχασμό πάνω στην τέχνη και την ηθική, στην απόλυτη φαρσοκωμωδία.

O Γούντυ Άλλεν στα μέσα σχεδόν της δεκαετίας του ‘90 αποφασίζει να δώσει στο κοινό του κάτι αρκετά διαφορετικό απ’ ό,τι είχε παρουσιάσει μέχρι τότε. Δίχως να τα εξαφανίζει, θέτει στο περιθώριο τις ερωτικές ιστορίες, τους νευρωτικούς χαρακτήρες και την απαισιοδοξία και φέρνει στο προσκήνιο το μαύρο, αλλά όχι μακάβριο, χιούμορ και τη σάτιρα.

Μια από τις καλύτερες και πιο διασκεδαστικές στιγμές του Γούντυ Άλλεν, μια σατιρική, διεισδυτική και άκρως διαφωτιστική ματιά πίσω απ’ τις κουίντες του Μπρόντγουεϋ της δεκαετίας του 1920 που συναρπάζει με το αιχμηρό κείμενο, την ευφάνταστη πλοκή και τους απολαυστικούς χαρακτήρες. Ο Άλλεν σμίγει δεξιοτεχνικά δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους: τη νεοϋρκέζικη θεατρική σκηνή με τους αστέρες, τα φώτα και την πολυτέλειά της, και τον υπόκοσμο με τους εκβιασμούς, τους εκφοβισμούς και τη βία, σ’ ένα ψυχαγωγικό κράμα δράματος και μαύρης κωμωδίας που παρακολουθείται απνευστί.